Tiesitkö: Tämä juoma on todellinen kodin ihmeaine!

Vodka ei ole loistoaine vain drinkkien sekoitukseen, sillä se pitää leikkokukan virkeänä, puhdistaa kylpyhuoneen kätevästi ja kiillottaa metalliset yksityiskohdat, kuten keittiön lavuaarin ja ovenkahvat.

Kevätjuhlien booliaineksista saat myös oivan apurin siivoukseen, sillä vodka onkin yllättäen kodin ihmeaine, joka kiillottaa lavuaarisi, pitää leikkokukkasi virkeinä ja puhdistaa

Vodkaa ei suositella puupinnoille, mutta lähes kaiken muun puhdistamiseen se on oiva apuväline. Sen voimakasta tuoksua on turha pelätä, sillä haju haihtuu pois hetken päästä.

Metalliset yksityiskohdat, kuten hanat, lavuaarit ja ovenkahvat jäävät helposti nuhruiseksi.

1. Puhdistaa vaikeat tahrat vaatteista

Vodka tepsii hyvin vaikeisiinkin tahroihin, kuten ruohojälkiin, hikitahroihin ja oksennukseen. Pyyhi likaista kohtaa ennen varsinaista pesua vodkalla kostutetulla liinalla. Myös helmikirjailtu kangas puhdistuu kätevästi vodkan avulla.

Jos vaatteesi tuoksuvat oudolle, suihkuttele sitä vodkan ja veden sekoituksella. Lisää suihkepulloon yksi osa vodkaa ja viisi osaa vettä, ja suihkuttele sillä tunkkainen haju pois.

2. Tepsii kylpyhuoneen pintoihin

Vodkan avulla saat kylpyhuoneen kaakelit kiiltämään, sillä sama aine sopii niin kromisille kuin lasisillekin pinnoille. Jos laimennat sitä edellisen kohdan mukaisesti, voit pyyhkiä sen avulla myös kaakeleiden pinnaoilta pesu- ja hiusainejämät.

3. Korut kirkkaiksi

Vodka puhdistaa kätevästi hellää huolenpitoa vaativat esineet, kuten korut ja kattokruunut. Silmälasien puhdistamisessa se on myös oiva apuri.

4. Tappaa muurahaiset ja muut ötökät

Vodka tepsii myös ei-toivottuihin ötököihin sisä- kuin ulkotiloissakin. Ruiskuta hyönteisten päälle vodkan ja veden sekoituksesta valmistettua suihketta.

5. Leikkokukkien virkistys

Pudota kukkamaljakkoon pari tippaa vodkaa, tai muuta kirkasta viinaa ja lisää sekaan teelusikallinen sokeria. Se tekee leikkokukillesi ihmeitä. Muista vaihtaa vesi päivittäin.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja