Tiesitkö? Tällä erikoisella niksillä saat kanafileistä supermeheviä
Täydellisen mehevät kanapihvit onnistuvat pienellä vaivalla!
Jokainen kotikokki söisi varmasti mieluummin täydellisen mehukkaita kanan rintafileitä kuin kumisen kuivia versioita. Mutta miten liian kuivan lopputuloksen sitten voi estää ja rintafileistä saada varmasti meheviä?
Liota fileet suolavedessä
Kanan rintafileet pitävät sisällään vähän sidekudosta, mikä tarkoittaa sitä, että fileet voidaan paistaa nopeasti. Pitkää kypsennysaikaa tarvitaan, kun lihassa on paljon sidekudosta. Kanan rintafileissä on myös hyvin vähän rasvaa, minkä vuoksi liian pitkä kypsennysaika voi tehdä lihasta liian kuivaa. Yksi tapa varmistaa rintafileiden mehukkuus on liottaa niitä suolavedessä tunnin verran ennen paistamista. Näin solut imevät itseensä vettä.
Ota huomioon, että kyseessä on marinoinnin kaltainen niksi kotikokeille. Suolavedessä liottaminen ei tarkoita samaa, kuin elintarviketeollisuuden lihoihin injektoima suola. Valitse siis kaupasta suolatonta kanaa, jonka lihapitoisuus on 100 prosenttia.
Suolaveteen tarvitset:
n. 1 litra vettä
3 rkl suolaa
(2 rkl sokeria)
Sekoita kulhossa suola ja sokeri veteen, kunnes ne liukenevat. Lisää joukkoon kanan rintafileet. Peitä kulho kannella ja laita se jääkaappiin noin tunniksi.
Ota kanan rintafileet pois suolavedestä ja huuhtele ne hyvin juoksevan kylmän veden alla.
Vinkki: Halutessasi voit laittaa suolaveteen myös muita yrttejä ja mausteita makua antamaan.
Vinkki tasaiseen paistumiseen
Jos haluat taatusti tasaisen paistumisen fileille, hakkaa ne lihanuijalla ohuemmaksi ennen paistamista. Paista hakattuja fileitä korkeassa lämpötilassa oliiviöljyssä noin 2-3 minuuttia per puoli. Jos et olet hakannut fileitä, kypsymiseen menee noin 4-5 minuuttia per puoli.
Tarkkaile sisälämpötilaa ja muista jälkikypsyminen
Jos haluat varmistua, että fileet ovat varmasti kypsiä ja täydellisen mehukkaita, ota käyttöösi lihalämpömittari. Ammattilaiskokkien mukaan kanan tai broilerin täydellinen kypsyys on noin 71 astetta. Suomessa elintarviketurvallisuusvirasto Evira suosittaa kuitenkin kypsentämään kanan vähintään 75 asteiseksi, jotta salmonellabakteerit varmasti tuhoutuvat. Muista, että liha kypsyy vielä pannulta pois ottamisen jälkeenkin ja sen kannattaa anta vetäytyä.
Lähde: About.com
(MTV LIFESTYLE)
Uusimmat
-
00:01
Hypo: Asuntojen hinnat laskevat pääkaupunkiseudullakin, jää jälkeen muun maan kehityksestä ensi kertaa sitten vuoden 2008
-
23:54
Kristiina Mäkelä täysin haltioituneena Ylen haastattelussa EM-hopean jälkeen – "Olen iloinen, että pystyn puhumaan"
-
23:49
Katso onnellisen EM-voittaja Topi Raitasen haastattelu: "Kyllä mä olen tiennyt"
-
23:17
Terroristijärjestö al-Shabaabin asemiehet hyökkäsivät hotelliin Mogadishussa – hyökkääjät edelleen rakennuksessa
-
23:14
Kristiina Mäkelä otti EM-hopeaa uudella Suomen ennätyksellä!
-
23:10
Uutislehti Politico listasi tähtipoliitikkojen kohutanssit – Marin sai huippupisteet: "Ykkösvalinta juhlaseuraksi"
-
22:52
Viivi Lehikoinen EM-finaalin kuudes
-
22:45
Euroopan mestari Topi Raitanen ikionnellisena Ylen haastattelussa: "Ei tämä Saksa niin paska maa olekaan"
-
22:16
Eurojackpotista Tanskaan lähes 17 miljoonaa
-
22:11
Uskomatonta! Topi Raitanen voitti ylivoimaisesti EM-kultaa!
-
21:59
Kansainvälisen median johtajat ymmärtävät Marinin juhlintaa: "Pääministeriys ja nauttiminen voidaan sovittaa yhteen – Euroopan elegantein johtaja"
-
21:33
Esapekka Lappi sai uuden lempinimen – katso Lapin haastattelu perjantain ajon jälkeen
-
21:30
Justin ja Hailey Bieber ovat läheisempiä kuin koskaan – vihjasivat perheen perustamisesta: "Kun lapset tulevat mukaan kuvioon"
-
21:21
Marin vakuutti, että hän ja Suomi olivat toimintakykyisiä myös hänen juhliessaan railakkaasti: "Ei maamme niin heikoissa kantimissa ole"
-
21:17
Uskomaton näky Suomen maantiellä – romuttamiselta pelastettu historiallinen matkustajakone kuljetetaan Turun Pansioon
-
20:56
Demokraatti: Marinin illanvietosta julkaistuista videoista kaksi kantelua JSN:ään
-
20:48
Pääministeri Marinin kanssa juhlinut Tinni Wikström kommentoi bileillasta syntynyttä kohua
-
20:33
Valioliigan tähtivalmentajien riidasta isot sanktiot – Chelsea-luotsi sai kovemmat rangaistukset
-
20:29
91-vuotias isoäiti herättää huomiota nuorekkuudellaan – "Hän ei vain vanhene"
-
20:24
Kuin ennen vanhaan: Marko Jantunen kynäili läpiajosta näyttävän osuman – muisteli vaihtopenkillä legendaarista ketjua: "Joka pelissä oli läpiajoja"
-
Lataa lisää