Tiesitkö: Syksyllä voit tienata satoja euroja ylimääräistä kuussa!

Metsät ja pihamaat ovat syksyisin todellinen aarreaitta, kun sato on valmista kerättäväksi. Myy sienet ja marjat eteenpäin esimerkiksi ystäville tai ravintolan käyttöön.

Marjoja ja sieniä on mahdollista myydä eteenpäin ja niillä voi tehdä hyvääkin bisnestä, sillä itse poimittujen, luonnonvaraisten marjojen ja sienten myynnistä ei peritä veroa lainkaan.

Esimerkiksi useat ravintolat ostavat itse poimittuja herkkuja, mutta asiasta kannattaa sopia jo etukäteen, muuten sato voi jäädä omaan pöytään. Myös ystävät ja sukulaiset kannattaa soitella läpi, torikauppiaista puhumattakaan!

Pakurikääpä on nyt himoittu terveystuote

Kiistelty pakurikääpä on erityisen haluttua markkinoilla, sillä sen litrahinta voi nousta jopa satoihin euroihin. Kotimaista pakurikääpää kerätään myyntiin kuitenkin vain murto-osa siitä, minkä verran sitä löytyy Suomen metsistä.

Vanhoissa lehtimetsissä kasvava pakurikääpä on himoittu terveystuote, jonka kilohinta jatkokäsittelyn jälkeen voi nousta jopa yli sataan euroon.

– Yksityisen kannattaa tarjota pakurikääpää pääasiassa ystäville ja tutuille, sillä yrityksillä on omat alihankkijansa, joilta on mahdollista ostaa kymmeniä kiloja kerralla. Sopiva kilohinta on noin 30–60 euroa kilo, kertoo pakurikäävästä kirjankin kirjoittanut Jaakko Halmetoja Petäjän voimasta.

Pakurikääpää poimiessa on pyydettävä maanomistajan lupa, sillä jokamiehenoikeudet eivät enää kosketa sitä.

– Varsinainen sieni sijaitsee puun sisällä. Puun rungolla näkyvä pakuri on sienen aiheuttama kasvannainen. Tästä syystä jokamiehenoikeudet eivät päde sen toimintaan, Halmetoja kommentoi.

Hannele Lampela/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja