Tiesitkö: Päivittäin käyttämäsi tavarat voivat vaarantaa terveytesi!

Olet päivittäin kosketuksissa usean eri kemikaalin kanssa, joista kaikkia ei ole tutkittu riittävästi. Näin päivittäin käyttämistäsi esineistä ja asioista löytyvät seuraavat aineet voivat vaikuttaa hormonitasapainoosi.

Suihkuverho

Vinyylistä valmistetut suihkuverhot saattavat sisältää ftalaattia (DEHP), joka voi vaikuttaa hormonitasapainoon ja hengityselimiin.

Ilmanraikastimet

Suihkutettavat ilmanraikastimet eivät paitsi aiheuta astmaa, vaan voivat myös aiheuttaa rintasyöpää, sillä ne voivat vaikuttaa kehoon estrogeenin tavoin.

Hajuvedet

Hajuvedet aiheuttavat haittaa hengityselimille, mutta voivat myös vaikuttaa kehoon estrogeenin tavoin.

Aurinkovoiteet

Aurinkovoiteissa on uskomaton määrä kemikaaleja, kuten erilaisia silikoonipohjaisia aineita, jotka Houstonin yliopiston lääketieteellisen yliopiston mukaan voivat vahingoittaa keuhkoja ja maksaa.

Kodin puhdistusaineet

Kodin puhdistusaineisiin on lisätty jos jonkinmoista ainetta aina kiillottavista hyvältä tuoksuviin ja likaa syövyttäviin. Siksi moni luottaa ekologisiin puhdistusaineisiin. Huffington Post -sivuston mukaan tutkijat ovat kuitenkin löytäneet myös ekologisina pidetyistä kodin puhdistusaineista useita hormonitoimintaan vaikuttavia aineita. Sivuston mukaan tutkijat suosittelevat kodin puhdistamista ruokasoodan ja viinietikan avulla.

Pyykinpesuaineet

Pyykinpesuaineissa kannattaa välttää eritoten alkyylifenoolia sisältäviä aineita. Sitä käytetään myös muun muassa siemennestettä tappavissa liukasteaineissa ja ne aiheuttavat hormonihäiriöitä.

Lähteet: Rita Stiens, Totuus kosmetiikasta/ HuffingtonPost.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja