Mainos

Tiesitkö näistä valtio-omistuksista? – Hevosopisto ja kasvinjalostusta

VR, Finnair ja Alko ovat tuttuja valtio-omisteisia yhtiöitä, mutta listalla on monta muutakin firmaa aina Hevosopistosta kasvinjalostukseen - ruorissa kovapalkkainen toimitusjohtaja. Tiedätkö, mitä nämä yhtiöt tekevät?

Valtion 60,8-prosenttisesti omistama Boreal Kasvinjalostus Oy kertoo jalostavansa ja markkinoivansa satoisia ja laadukkaita peltokasvilajikkeita pohjoisissa oloissa toimiville ammattiviljelijöille. Toimitusjohtaja Markku Äijälä tienasi viime vuonna 134 000 euroa. Lisäksi hän sai lyhyen aikavälin kannusteena 26 000 euroa.

Ypäjän hevosopistoa pyörittävästä Hevosopisto Oy:stä valtio omistaa neljänneksen. Opisto tarjoaa hevosalan ammatillista perus-, jatko- ja täydennyskoulutusta. Toimitusjohtaja Petri Meller tienasi viime vuonna 166 000 euroa.

Nordic Morning Oyj:n valtio omistaa kokonaan. Yhtiö tarjoaa viestintäpalveluja. Aiemmin Editana tunnetun yhtiön toimitusjohtaja Timo Lepistö tienasi viime vuonna 260 000 euroa. Lisäksi hän sai lyhyen aikavälin kannusteena 99 000 euroa.

Verokarhun taustalta löytyy Tietokarhu, josta valtio omistaa viidenneksen. Tietokarhun pääasiakas on verohallinto, jolle yhtiö tuottaa tietotekniikka- ja tietojärjestelmäpalveluja. Toimitusjohtaja Pekka Liutu tienasi viime vuonna 150 000 euroa.

CSC Tieteen tietotekniikan keskus Oy on kokonaan valtion omistama, voittoa tavoittelematon osakeyhtiö. Se tarjoaa korkeakouluille, tutkimuslaitoksille ja yrityksille tietoteknistä tukea sekä mallinnus-, laskenta- ja tietopalveluja. Toimitusjohtaja Kimmo Koski ansaitsi viime vuonna 181 000 euroa ja sai lyhyen aikavälin kannusteena 27 000 euroa. 

HAUS Kehittämiskeskus Oy on valtionyhtiö, joka tarjoaa koulutus- ja kehittämispalveluja julkishallinnolle. Toimitusjohtaja Anneli Temmes tienasi viime vuonna 120 000 euroa ja sai lyhyen aikavälin kannusteena 7 000 euroa.

Meritaito Oy on valtionyhtiö, joka on erikoistunut merenmittaukseen, väyläsuunnitteluun, vesirakentamiseen, muoviputkiviittojen ja -poijujen valmistamiseen, öljyntorjuntaan, väylänhoitoon sekä kanavien käyttöön ja kunnossapitoon. Toimitusjohtaja Jari Partanen tienasi viime vuonna 151 000 euroa.

Leijona Catering on henkilöstöruokailuun erikoistunut valtionyhtiö, jonka pääasiakas on Puolustusvoimat. Toimitusjohtaja Ritva Paavonsalo tienasi viime vuonna 176 000 euroa ja sai lyhyen aikavälin kannusteena 15 000 euroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.