Tiesitkö: Maailman terveimmät ihmiset noudattavat näitä ohjeita arjessaan

Maailman terveimpiä ihmisiä yhdistää arjen järkevät valinnat. He eivät syö liikaa tai mässäile rasvalla ja sokerilla. He tietävät myös, että välillä tekee hyvää unohtaa kaikki terveyssäännöt.

Voit parantaa terveyttäsi pienillä jokapäiväisillä valinnoilla. Ota nämä kahdeksan askelta kohti kokonaisvaltaista terveyttä.

Pienennä annoskokoa

Niin kutsutuilla sinisillä alueilla ihmiset pysyvät terveinä jopa satavuotiaiksi. Tällaisia alueita on muun muassa Italiassa, Kreikassa, Japanissa, Kaliforniassa ja Costa Ricassa ja niiltä löytyy maailman terveimmät ihmiset. Näiden alueiden ihmisiä yhdistää se, että he syövät noin viidenneksen vähemmän kuin länsimaissa on tapana.

Rohmua kasviksia

Kasvit ovat täynnä hyödyllisiä ravinteita ja vitamiineja, mutta ne ovat myös hyväksi vyötärönseudulle. Älä ajattele, että lihan tulisi olla aterian päätähti. Anna tähden asema vihanneksille, pavuille ja pähkinöille. Liha saa esittää sivuosaa.

Rakasta ruokia, jotka rakastavat sinua

Kun menet nälkäisenä kauppaan, saattavat suklaa ja ranskanperunat tuntua vastustamattomilta. Tämä johtuu siitä, että aivomme janoavat nopeasti kylläiseksi tekeviä rasvaa, suolaa ja sokeria. Kun vaihdat sokerin ja valkoisen leivän täysjyvään ja vihanneksiin, totutat samalla aivojasi parempaan ruokavalioon.

Istu alas

Voi olla liian raskasta kokata itse joka ateria. Vaikka turvautuisitkin eineksiin tai pikaruokaan, ei ole mitään syytä, että sinun pitäisi hotkia ruoka autossa kotimatkalla. Istu perheen kanssa ruokapöytään ja nautiskele joka suupalasta. Kun ruokahetkesi kestää vähintään 20 minuuttia, syöt vähemmän ja nautit enemmän.

Nouse ylös

Ihmiset, jotka elävät pisimpään eivät suhtaudu liikuntaan vastenmielisenä pakkona. Sen sijaan pieni määrä liikuntaa kuuluu heidän jokapäiväiseen elämäänsä. Tee kuten ranskalaiset ja lähde ruoan jälkeen pienelle kävelylle tai tee itse pihatyöt sen sijaan, että maksat lapsillesi niiden tekemisestä.

Lähde ulos

Sinisen alueen maat tunnetaan siitä, että niiden asukkaat ovat yhteisöllisiä ja perhekeskeisiä. Sen lisäksi, että nautiskelet perheen yhteisestä ajasta, ympäröi itsesi ystävillä ja naapureilla, joilla on terveet elämäntavat. Hyvät tavat tarttuvat.

Rentoudu

Stressiä vastaan voi taistella. Meditoi, lähde lenkille tai käy illallisella ystävän kanssa. On ihan ok ahmia juustopurilainen silloin tällöin – kunhan et ota sitä tavaksi.

Syö kalaa

Rasvainen kala on erinomainen lähde Omega 3 -rasvahapoille, jotka parantavat sydämen terveyttä, ehkäisevät masennusta ja parantavat keskittymiskykyä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja