Mainos

Tiepalvelu avusti satoja autoilijoita menoliikenteessä

Tiepalvelun Operaatio Joulupukki avusti joulun menoliikenteessä noin 400 autoilijaa. Vapaaehtoisia tiepalvelumiehiä oli joululiikenteessä keskimäärin 350 yksikköä. Ajokilometrejä heille kertyi reilut 50000 kilometriä.

Aattoaamuna partiot avustivat enimmäkseen pienissä ojaanajoissa sekä lumisateesta johtuneissa kosteushäiriöissä. Satakunnan alueella partio auttoi itse joulupukkia, jonka menopeli reistaili kesken kiireiden.

Operaatio Joulupukki jatkaa toimintaansa tammikuun 3. päivään saakka, jonka jälkeen tehostettua partiointia pidetään yllä vielä loppiaiseen.

Tiepalveluun voi soittaa numeroon 050-5646500 ja pääkaupunkiseudulla myös numeroon 0600-00200. Soittajia pyydetään kertomaan mahdollisimman tarkkaan auton sijainti, auton merkki ja malli sekä epäily viasta. Mikäli auto alkaa toimia ennen kuin Tiepalvelu on päässyt paikalle, apua pyytäneen toivotaan ilmoittavan siitä välittömästi auttajille.

Sivutiet liukkaita

Tiepalvelu varoittaa autoilijoita liukkaista keleistä, jotka aiheuttavat vaaraa etenkin sivuteillä. Liukasta on suunnilleen Suomen eteläisellä puoliskolla, jossa lämpötilat ovat nollan molemmin puolin.

Pääteillä ajo-olosuhteet ovat kohtalaisen hyvät, mutta märät tienpinnat saattavat paikoin olla liukkaitakin ja näkyvyys heikko. Sateinen sää lisää kosteushäiriöitä autoissa. Häiriöiden seurauksena moottorin käynti voi olla pätkivää tai kone voi sammua kokonaan. Vika poistuu usein odottamalla, että moottorin lämpö haihduttaa kosteuden.

Lumihiutale auttaa myös

Autoilijoita palvelee Operaatio Joulupukin lisäksi Operaatio Lumihiutaleen väki. Myös Operaatio Lumihiutale on toiminnassa loppiaiseen saakka. Operaatio Lumihiutaleen takana on Autoliitto, joka tekee yhteistyötä Suomen Punaisen Ristin ensiapuyksikköjen ja poliisin kanssa. Lumihiutaleen päivystysnumero on 0200-8080.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.