Mainos

Tienasi enemmän kuin Marcel Hirscher – supertähti Mikaela Shiffrin hehkuttaa alppihiihdon tasa-arvoisuutta

Alppihiihdon supertähden Mikaela Shiffrinin mielestä hänen lajinsa voi toimia sukupuolten välisen tasa-arvon lippulaivana.

Viime kaudella Shiffrin kuittasi palkintorahaa yhteensä yli 603 000 euroa – enemmän kuin miesten alppihiihdon ykkönen Marcel Hirscher.

- Olen ylpeä, kun saan edustaa lajia, joka maksaa naisille ja miehille palkintorahaa tasa-arvoisesti. Tasa-arvo ja tasa-arvoinen palkkaus ovat valtavan suuria puheenaiheita tämän päivän työelämässä. Ja hiihtolajit kuuluvat nyt tasa-arvoisimpiin ammatteihin, Shiffrin sanoo uutistoimisto Reutersille.

- Kertoo paljon lajista, että tytöillä on mahdollisuus voittaa yhtä paljon palkintorahaa kuin miespuolisilla. Minusta tämä on cool juttu. Kaikki kertoo siitä, miten paljon hiihtolajit ovat kehittyneet. Ihmiset pitävät lajeja jännittävinä ja haluavat seurata kisoja.

Kunniaa uranuurtajalle

Shiffrin, 23, korostaa, ettei hän tuiki alppihiihdon tähtitaivaalla yksin. Hän haluaa antaa kunniaa uranuurtajalle, yhdysvaltalaiselle maannaiselleen Lindsey Vonnille.

Vonn on voittanut 82 maailmancupin osakilpailua. Ingemar Stenmark voitti aikoinaan ennätykselliset 86 kisaa, ja ennätystä pidettiin ikuisena.

- Lindseyn ansiosta alppihiihto tuli USA:n urheilukartalle. Hän on ehdottomasti lajin suurin nimi. Hänen menestyksensä on avannut minullekin mahdollisuuden tehdä alppiuraa. Jollain tavalla toimin soihdunkantajana kuten hänkin.

- Jossain pikkutytöt haaveilevat hiihtourasta nytkin. Ja sellaiseen on mahdollisuus, koska Lindsey ja minä näytimme esimerkkiä, ja nyt on todella olemassa soihtu, jonka voi antaa seuraavalle kantajalle, Shiffrin maalailee.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.