Tieliikenteessä kuoli viime kuussa 45 ihmistä

Kesäkuussa 35 miestä ja kymmenen naista sai surmansa tieliikenneonnettomuuksissa. Eniten ihmishenkiä on jo usean vuoden ajan menetetty nokkakolareissa.

Tieliikenteessä kuoli kesäkuussa 45 ja loukkaantui 924 ihmistä. Kuolleita oli 14 enemmän ja loukkaantuneita 73 vähemmän kuin viime vuoden kesäkuussa.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan tieliikenteessä sattui kesäkuussa 718 henkilövahinkoon johtanutta onnettomuutta. Kuolleista 31 oli liikkeellä henkilöautolla, 8 moottoripyörällä ja 1 kuorma-autolla. Jalankulkijoita kuoli 2 ja polkupyöräilijöitä 1. Lisäksi kuoli 2 muuta tienkäyttäjää. Surmansa saaneista oli miehiä 35 ja naisia 10.

Tammi-kesäkuussa tapahtui kaikkiaan 2986 henkilövahinkoon johtanutta tieliikenneonnettomuutta. Onnettomuuksissa kuoli 178 ja loukkaantui 3826 ihmistä. Kuolleita oli 56 enemmän ja loukkaantuneita 233 enemmän kuin vuoden 2006 vastaavana aikana.

Eniten ihmishenkiä on Liikenneturvan mukaan jo usean vuoden ajan menetetty nokkakolareissa. Alkuvuonna niissä kuoli 69 ihmistä eli 30 enemmän kuin edellisvuoden vastaavana aikana. Mopoilun ja moottoripyöräilyn suosio on puolestaan kasvanut voimakkaasti viime vuosina. Samaan aikaan ovat mopoilijoille ja moottoripyöräilijöille sattuneet henkilövahingot lisääntyneet.

Mopoilijoiden kuolemat ja loukkaantumiset lisääntyivät alkuvuonna Liikenneturvan mukaan 14 prosenttia ja moottoripyöräilijöiden 6 prosenttia.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat