Mainos

Tieliikennekuolemat laskussa

Tieliikenteessä kuolleiden ja loukkaantuneiden kokonaismäärä väheni selvästi vuoden takaisesta. Sen sijaan lasten liikennekuolemat lisääntyivät.

Kesäkuun tieliikenteessä on kuollut 21 ja loukkaantunut 759 ihmistä. Hieman yli puolet eli 12 kuukauden turmissa kuolleista liikkui henkilöautolla, yksi pakettiautolla, neljä moottoripyörällä, kaksi mopolla, yksi polkupyörällä ja yksi traktorilla. Kuolleista 16 oli miehiä, naisia heistä oli viisi.

Luvut perustuvat Tilastokeskuksen ennakkotietoihin.

Sekä tieliikenteessä kuolleiden että loukkaantuneiden määrä väheni selvästi vuoden takaisesta. Viime vuoden kesäkuun tieliikenteessä kuoli 38 ja loukkaantui 766.

Tammi-kesäkuun tieliikenteessä kuoli 142

Tämän vuoden tammi-kesäkuun tieliikenteessä kuoli Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan 142 ja loukkaantui 3 338. Vuonna 2002 vastaavat luvut olivat 183 ja 3 762.

Suurin osa kuolleista oli henkilöautolla liikkuneita miehiä. Miesten osuus kuolleista oli 107, naisten 35. Henkilöautolla liikkui 86 tieliikenteessä surmansa saanutta. Toiseksi suurin ryhmä olivat jalankulkijat, joita oli 18.

Vaikka kuolleiden ja loukkaantuneiden kokonaismäärä väheni viime vuodesta, alle 5-vuotiaiden sekä 10-14-vuotiaiden lasten liikennekuolemat lisääntyivät. Tämän vuoden ensipuoliskolla kuoli kuusi alle 5-vuotiasta ja kuusi 10-14-vuotiasta. Alle viisivuotiaiden kuolemat lisääntyivät neljällä ja 10-14-vuotiaiden kolmella vuodesta 2002.

Luvut perustuvat poliisin Tilastokeskukselle toimittamiin onnettomuustietoihin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.