Mainos

Tieiikenneonnettomuudet kääntyivät laskuun

Tieliikenneonnettomuudet näyttävät vähentyneen hieman viime vuodesta. Etenkin tasoristeyskuolemien määrä on tippunut reilusti edellisvuodesta.

Kulunut vuosi oli tieliikennetilastoissa edellistä hivenen valoisampi. Tilastokeskuksen lokakuun loppuun päivitetyt tiedot kertovat, että teillä oli marraskuuhun tultaessa kuollut 344 ja loukkaantunut 6932 ihmistä. Viime vuoden vastaavana aikana tieliikenteen kuolonuhreja oli viisi ja loukkaantuneita 89 enemmän.

Neljä ihmishenkeä vaatineita onnettomuuksia sattui tänä vuonna useita, joista ensimmäinen jo tammikuun jälkipuoliskolla Ylämaalla Etelä-Karjalassa. Tuolloin neljä ihmistä kuoli ja kaksi loukkaantui, kun Vaalimaan ja Lappeenrannan välisellä jäisellä tiellä venäläismiehen auto ajautui luisuun.

Kolmen uhrin tieliikenneonnettomuuksia sattui niin ikään tänä vuonna useampia kuin edellisvuonna.

Tasoristeyksissä iso parannus

Tasoristeysturmissa on kuollut tämän vuoden lokakuuhun mennessä kaikkiaan kuusi ihmistä 12 eri onnettomuudessa. Parannus viime vuodesta on ollut dramaattinen, sillä vuonna 2001 tasoristeyksissä sai surmansa vielä 14 ihmistä.

Tilastojen kaunistuminen johtuu ainakin osittain siitä, että Ratahallintokeskus on sekä poistanut tasoristeyksiä käytöstä että parantanut niiden näkyvyyttä.

Lisäksi viime vuoden tilastoja nosti yksi onnettomuus, jossa kuoli viisi henkeä.

Kuolemaan johtaneita matkustajalentokone- tai pienkoneonnettomuuksia ei Suomessa ole sattunut tänä vuonna yhtäkään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.