Mainos

Tiehallinto: Keskikaiteet olisivat estäneet Loimaan onnettomuuden

Tiehallinto teki selvityksen viimekuisesta liikenneonnettomuudesta Loimaalla, jossa sai surmansa seitsemän ihmistä.

Tiehallinnon pääjohtajan Eero Karjaluodon mukaan Loimaan onnettomuus olisi ollut estettävissä, mikäli onnettomuustie olisi ollut nykyaikaisemmassa kunnossa. Vaikka tiellä oli sohjoa ja irtolunta yli sallitun määrän, ei talvihoidon tehostamisella voida juurikaan vaikuttaa liikenneturvallisuuteen, Karjaluoto sanoo.

- Loimaan onnettomuus olisi ollut ilman muuta estettävissä, mikäli ajosuunnat olisivat olleet erotettuna keskikaiteella. Pääteillä kohtaamisonnettomuus on ylipäätään yleinen onnettomuus, Karjaluoto sanoo.

Tiehallinnon mukaan myös pääteiden leventäminen ja varustaminen ohituskaistoilla vaikuttaisivat olennaisesti liikenneturvallisuuteen.

Tiehallinto teki selvityksen Loimaan onnettomuudesta liikenneministeriön pyynnöstä. Onnettomuudessa kuoli tammikuussa seitsemän ihmistä.

Liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtanen haluaa kiirehtiä kelivaroitusjärjestelmän rakentamista tieliikenteeseen. Ministeri päätti asiasta saatuaan Tiehallinnon selvityksen Loimaan onnettomuudesta.

- Kelivaroitusjärjestelmän kehittäminen ja pikainen käyttöönotto on erittäin tärkeää. Olen jo edellyttänyt, että ehdotukset järjestelmän rahoituksesta ja käyttöön saamisesta tehdään nopeutetussa aikataulussa, Luhtanen sanoi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.