Mainos

Tiedustelupalvelut epäilevät Pohjois-Korean lausuntoja

Tiedustelupalvelut epäilevät Pohjois-Korean lausuntoja ydinaseen testaamisesta. Lisäksi Pohjois-Korean aikeet julistaa itsensä virallisesti ydinsasevallaksi ovat suuren epäilyn kohteena.

Yhdysvaltain ja Etelä-Korean tiedustelupalvelut pitävät hyvin epätodennäköisenä, että Pohjois-Korea toteuttaisi uhkauksensa ydinaseen testaamisesta tai julistaisi itsensä virallisesti ydinasevallaksi. Asiasta kertoi Koreoiden yhdistymisasioista vastaava ministeri Jeong Se Hyun.

Jeong sanoi myös uskovansa, että Pohjois-Korea on valmis jatkamaan kuudenkeskisiä neuvotteluita kiistellystä ydinohjelmastaan huolimatta viimeaikaisista jyrkistä lausunnoista.

Pohjois-Korea antoi aiemmin ymmärtää, että se on menettänyt kaiken mielenkiintonsa jatkaa neuvotteluja ydinohjelmastaan. Pohjois-Korean mukaan Yhdysvallat käyttää neuvotteluja vain välineenä maan riisumiseksi aseista.

Kuuden maan neuvottelut Pohjois-Korean ydinohjelmasta päättyivät elokuun lopulla. Niihin osallistuivat Yhdysvallat, Pohjois- ja Etelä-Korea, Venäjä, Japani ja Kiina. Neuvotteluiden yhteydessä Pohjois-Korea antoi ymmärtää, että se voisi julistautua ydinasevallaksi ja suorittaa ohjus- ja ydinkokeita.

Osallistujat lupasivat ensimmäisen neuvottelukierroksen jälkeen jatkaa neuvotteluja, mutta mitään tarkkaa päivämäärää ei asetettu.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.