Mainos

Tiedustelulähteet: Bin Laden aikoo iskeä

Al-Qaida-terrorijärjestön johtaja Osama bin Laden toimii taas aktiivisesti Afganistanissa, kertovat afganistanilaiset tiedustelulähteet saksalaisen Die Welt -lehden mukaan.

Bin Ladenin sanotaan suunnittelevan Afganistanin poliittisen tilanteen horjuttamista lähiviikkoina. Tieto perustuu viikonvaihteessa siepattuun satelliittipuheluun. Sen perusteella bin Ladenin ja hänen sijaisensa Ayman al-Zawahirin voi päätellä olevan elossa, vaikka heitä ei mainita nimeltä.

Puhelinkeskustelussa Afganistanin syrjäytetyn Taleban-järjestön johtaja mullah Mohammed Omar kertoi entiselle varapääministerilleen Maulwi Abdul Kabirille, että Afganistanissa tapahtuu lähiviikkoina jotakin, joka muuttaa tilanteen.

Omar puhui "hyväntekijästämme" ja "sheikistä", joilla Afganistanin tiedustelupalvelun mukaan tarkoitetaan bin Ladenia ja al-Zawahiria.

-Sheikille kuuluu hyvää, he kyselevät sinusta, Omarin kerrotaan sanoneen.

Al-Zawahirin on useasti sanottu saaneen surmansa. Venäläinen uutistoimisto Itar-Tass kertoi viime viikon torstaina, että tuntemattomat henkilöt olivat surmanneet hänet täsmäiskussa. Itar-Tass viittasi nimettömistä lähteistä Islamabadista saamiinsa tietoihin.

Al-Qaida varoitti

Al-Qaida varoitti eilisiltana qatarilaisessa al-Jazeera-televisiokanavassa Yhdysvaltoja ja sen liittolaisia, varsinkin Ranskaa ja Saksaa, uusista terrori-iskuista.

-Yhdysvaltain ja sen liittolaisten on tiedettävä, että niiden rikokset eivät jää vaille rangaistusta. Me neuvomme niitä poistumaan pikaisesti Palestiinasta, Arabian niemimaalta ja kaikista muslimimaista ennen kuin ne menettävät kaiken, sanoi nauhassa ääni, jonka al-Jazeera sanoi kuuluvan al-Qaedan kakkosmiehelle Ayman al-Zawahirille.

-Me olemme lähettäneet joitakin viestejä Yhdysvaltain liittolaisille, jotta ne vetäytyisivät Yhdysvaltain ristiretkestä, viestin Saksalle ja toinen Ranskalle. Mutta jos nämä eivät riitä, me olemme valmiit lähettämään niitä lisää, al-Zawahiri jatkoi.

Bin Laden ja Talebanin johtaja mullah Omar ovat al-Zawahirin mukaan hyvässä kunnossa. Televisiokanava ei kertonut, milloin ja missä nauhoitus tehtiin.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.