Mainos

Tiedotusvälineiltä toivotaan kasvatusvastuuta

Äidinkielen opettajain liitto haastaa tiedotusvälineet mukaan kasvatusvastuuseen. Liitto muistuttaa, että suuret uutistapahtumat ovat saaneet nuoret seuraamaan entistä enemmän mediaa. Se vaikuttaa nuorten ajatteluun aivan eri tasolla kuin koti ja koulu.

Järjestö odottaakin tiedotusvälineiltä yhä monipuolisempia sisältöjä: kriittistä pohdintaa, taustoja vaikeille ja käsittämättömille uutisille, kysymyksiä ja keskustelun avauksia. Äidinkielen opetuksen yksi tehtävä on opettaa elämän hallintaa ja kykyä käyttää kieltä väkivallan sijasta. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi liitto toivoo tiedotusvälineiden käyttävän valtaansa. Liitto heitti haasteensa vuosikokouksessaan Helsingissä tänään.

Ulla Lappalaisesta vuoden opettaja

Vuoden äidinkielen opettajaksi valittiin lehtori Ulla Lappalainen, äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Hämeenlinnan yhteiskoulusta. Lappalainen on pidetty ja innostava opettaja ja kollega, jonka monipuolisuus opettajana näkyy mm. hänen koulunsa laajasta valinnaiskurssivalikoimasta: luova kirjoittaminen, teatterikasvatus, ilmaisutaito, mediakurssi ja virtuaalinen kirjallisuuskurssi.

Kunniajäseneksi kutsuttiin lehtori Anita Julin Mynämäeltä. Valinnan perusteluna on hänen poikkeuksellisen laaja-alainen ja tuloksekas toimintansa äidinkielen ja kirjallisuuden opetuksen hyväksi. Mynämäen lukion lehtori Julin on vuosien varrella aktivoinut oppilaansa mm. tekemään suoraa radio-ohjelmaa, kirjoittamaan paikallisiin sanomalehtiin ja osallistumaan yliopiston kirjallisuuden luennoille yhteistyössä Turun yliopiston kanssa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.