Mainos

Tiedotusvälineiden postikeskukset varuillaan

Pelko valtasi eri tiedotusvälineiden postikeskukset New Yorkissa sen jälkeen kun NBC-yhtiön työntekijän kerrottiin sairastuneen pernaruttoon.

Monet suuret tv-yhtiön kertoivat sulkeneensa saapuvan postin käsittelyn kokonaan.

Monissa muissakin yrityksissä ja virastoissa tuleva posti jätettiin käsittelemättä. Joissain yrityksissä postia avattiin suojakäsineet kädessä.

Uusimman pernaruttotapauksen lähteeksi epäillään kirjettä, jonka naispuolinen työntekijä avasi syyskuun loppupuolella. Kirje sisälsi tuntematonta valkoista jauhetta ja oli osoitettu NBC:n uutisankkurille Tom Brokaw'lle.

Pelkoja lisäsi se, että samaan aikaan myös New York Times -lehden toimittaja ja bio-terrorismista kirjan kirjoittanut Judith Miller sai mystistä jauhetta sisältäneen kirjeen. Hän ei avannut lähetystä vaan hälytti poliisit.
Molemmat kirjeet oli postitettu Floridasta, mistä kolme edellistä pernaruttotapausta löydettiin. Myös siellä tautitapaukset löytyivät tiedonvälitysyhtiöstä.

Eri puolilla Yhdysvaltoja on jo aiemmin tehty satoja ilmoituksia kummallisesta jauheesta kirjekuorissa. Nevadassa eilen aluksi pernaruttoa sisältäväksi analysoitu kirje osoittautui aikaisin lauantaina vääräksi hälytykseksi.

(MYTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.