Mainos

Tiedot Jeltsinin terveydentilasta yhä sekavia

Moskovan Kaiku -radio kertoi tänään, että Venäjän presidentti Boris Jeltsin on ollut potilaana sydäntauteihin erikoistuneessa sairaalassa lähellä Moskovaa elokuun puolivälistä alkaen. Presidentin tiedottajat kiistivät tiedon tuoreeltaan "täysin järjenvastaisena".

Tiedottajat ilmoittivat sen sijaan, että Jeltsin matkustaa tänään kahden päivän lomalle Valdain kaupungin lähistölle Luoteis-Venäjälle.
-Paluunsa jälkeen Jeltsinin on määrä tavata Moskovassa hallituksen jäseniä, ilmoitti presidentin edustaja.

Uutistoimisto Interfax kertoi Jeltsinin matkustavan Luoteis-Venäjän järvialueelle "katsastamaan lomailumahdollisuuksia". Aiemmin Jeltsin on viettänyt lomansa Sotshin lomakaupungissa Mustanmeren rannalla.

Jeltsin, joka sai viime vuonna kaksi sydänkohtausta, ei ole esiintynyt julkisuudessa sen jälkeen kun hän vannoi virkavalansa 9. elokuuta. Jeltsinin avustajat ovat sanoneet presidentin kärsineet "valtavasta väsymyksestä" vaalikampanjansa jälkeen, mutta he ovat kiistäneet huhut uusista sydänvaivoista.

Jeltsinin lehdistösihteeri kiisti eilen myöskin amerikkalaisessa Time-lehdessä esitetyt väitteet, joiden mukaan Jeltsin matkustaisi lähiaikoina sveitsiläiseen sairaalaan sydämen ohitusleikkausta varten.

Lebed epäili Jeltsinin nimikirjoituksen aitoutta

Myös Jeltsinin itsensä nimittämä turvallisuusneuvonantaja Aleksandr Lebed pani tänään lusikkansa huhumylly-soppaan kyseenalaistamalla Jeltsinin nimikirjoituksen aitouden.

Venäjän kansallinen turvallisuusneuvosto, jonka sihteeri Lebed on, julkaisi lausunnon, jossa epäiltiin Jeltsinin nimikirjoituksen aitoutta Tshetsheniaa koskevissa määräyksissä.

Lausunnossa turvallisuusneuvosto epäilee, että määräyksissä on vain jäljennös Jeltsinin nimikirjoituksesta. Lausunnon mukaan määräyksiä ei ole myöskään valmisteltu normaalin menettelytavan mukaan.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.