Mainos

Tiedonjulkistamispalkinto mediapsykologian tutkijalle

Jyväskylän yliopiston myöntämän tieteellisen tiedon julkistamispalkinnon sai tänä vuonna psykologian tohtori Anu Mustonen. Arvoltaan 5100 euron palkinto jaettiin yliopiston vuosijuhlassa illalla. Anu Mustonen on tutkinut median sisältöjä ja yleisön mediankäyttötapoja, erityisesti mediaväkivaltaa. Tutkimustensa pohjalta hän on monin tavoin osallistunut yhteiskunnalliseen keskusteluun sekä kirjoittajana että pyydettynä puhujana.

Lehtiartikkelien ja kolumnien lisäksi Mustonen on kirjoittanut Mediapsykologia-oppikirjan, joka on alallaan ensimmäinen Suomessa ja aivan ensimmäisiä koko maailmassa. Parhaillaan hän työskentelee Jyväskylän yliopiston viestintäpäällikkönä. Mustosen mukaan nykyiset tietokonepelit ja Internetin palvelut ovat jatke saduille ja tarinoille, leikeille ja peleille, joiden avulla on aina viihdytetty ja sosiaalistettu. Ne tarjoavat aivojumppaa ja yhdessäoloa.

Tietokonepohjainen media eroaa perinteisestä siinä, että se aiheuttaa voimakasta riippuvuutta eli nappaa käyttäjänsä koukkuun. Erityisesti tietokonepeleissä pitää olla huolissaan niistä pelaajista, joiden olisi tärkeää oppia sosiaalisia taitoja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.