Mainos

Tiedon Lehti: Vuosi 2000 ei uhkaa perustoimintoja

Tietokoneohjelmistojen vuoden 2000-päivitysongelma ei aiheuta uhkaa yhteiskunnan perustoiminnoille, vaikka aiheuttaakin runsaasti harmia ja valtavan työmäärän, Tieto-konsernin toimitusjohtaja Matti Lehti arvioi Soneran TeleAkatemia-seminaarissa Espoossa tänään.

Lehden mukaan pääosa tietojärjestelmistä saadaan korjattua jo ennen vuosituhannen vaihdetta, joten energiahuolto, liikenneturvallisuus tai tietoliikenne tuskin vaarantuvat. Suurimmat riskit liittyvät yrityksiin, joiden keskeiset perusjärjestelmät on tarkoitus korvata uusilla sovellusohjelmistoilla ilman muutoksia vanhoihin järjestelmiin.
-Järjestelmäkehityksen viivästyminen merkitsisi tällöin yrityksen toimitusten ja laskutusten pysähtymistä toimivan tietojärjestelmän puutteessa, Lehti sanoi.

Viivästysten riskiä lisää se, että tietotekniikan ammattilaisista on tällä hetkellä poikkeuksellisen kova kysyntä, joka vielä kiihtyy vuosituhannen vaihteen lähestyessä. Vuosituhanteen vaihteen aiheuttamien ohjelmistoinvestointien huipun on arvioitu ajoittuvan vuoteen ensi vuoteen ja laiteinvestointien huipun vuoteen 2000.
-Jossain määrin häiriöitä aiheutuu varmasti myös eri järjestelmien liittymien yhteensopimattomuudesta sekä sulautettujen ohjelmistojen toimintahäiriöistä. Pitkien liittymäketjujen ja koneisiin ja laitteisiin sisäänrakennettujen ohjelmistojen aukoton testaaminen etukäteen on käytännössä mahdotonta, Lehti huomautti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.