Mainos

Tiedä miten hyppäät -kampanja avataan Kuopiossa

Invalidiliitto aloittaa tänään perinteisen Tiedä miten hyppäät -kampanjansa Kuopion matkustajasatamassa. Avajaistilaisuudessa Invalidiliitto järjestää pelastusnäytöksen yhdessä Kuopion pelastuslaitoksen kanssa.

Viimeisen parinkymmenen vuoden aikana uimahypyistä on seurannut 80 vakavaa neliraajahalvausta, kertoo Invalidiliiton markkinointipäällikkö Kaija Pulli. Hän sanoo, että uimareille sattuu joka kesä kahdesta kuuteen vakavaa onnettomuutta, joiden seurauksena on täydellinen liikuntakyvyn menetys. Viime vuosina onnettomuuksien määrä on pysynyt ennallaan.

Suurin osa uimahyppyonnettomuuksista sattuu tutussa rannassa, usein juuri silloin, kun veden pinta on tavallista alempana. Pulli muistuttaakin, että oman kotimökin rantavedet tulisi tutkia joka kesä. Jopa tarkastettujen uimarantojen vesissä saattaa vaania vaara, sillä aina löytyy niitä, jotka upottavat polkupyöränsä tai muut romunsa yleisiin vesiin.

- Veteen ei kannattaisi hypätä ollenkaan, eikä ainakaan pää edellä, Pulli tiivistää ja lisää, että alkoholia nauttineiden olisi syytä pysyä kuivalla maalla.

Tänään alkava kampanja on osa Invalidiliiton vammautumista ehkäisevää työtä. Kampanja päättyy elokuussa Hämeenlinnan elomessuilla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.