Mainos

Thors: Vaaliliitto epäedullinen RKP:lle

Ruotsalaisen kansanpuolueen EU-parlamentaarikko Astrid Thors pitää keskustan, RKP:n ja kristillisen liiton suunniteltua vaaliliittoa EU-parlamenttivaaleissa epäonnistuneena RKP:n kannalta.

Åbo Underrättelserin haastattelussa Thors epäilee, että äänestäjät tulevat näkemään vaaliliitossa enemmän kuin pelkän teknisen liiton. Koska RKP ja keskusta kuuluvat samaan ryhmään EU-parlamentissa, saattavat ihmiset samaistaa meidät, Thors sanoo. Hän pelkää myös, että vaaleja seuraavissa EU-vaaleissa RKP:lle tulee vaikeaksi saada oma ehdokas läpi.

Thors aikoo kuitenkin asettua ehdolle ensi vaaleissa, mutta huomauttaa, ettei RKP:llä ole omaa sijaista mikäli hänet valitaan vaaliliitosta.

-Viiden vuoden aikana saattaa ilmaantua sellaisia ammatillisia mahdollisuuksia, joita mielellään katsoisi. En ole ajatellut olla RKP:n EU-parlamentaarikko koko ikäni, Thors sanoo.

Thors ei usko RKP:n saavan tukea kielirajan yli. Pohjanmaalla vaaliliittoihin ei ole totuttu, ja Uudellamaalla keskusta on EU-asioissa RKP:lle kaikkein etäisin puolue, hän huomauttaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.