Mainos

Thors tyrmää Pajusen maahanmuuttopuheet

Maahanmuuttoministeri Astrid Thors ei ymmärrä Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajusen huolta maahanmuuttajien keskittymisestä Helsinkiin. Thorsin mukaan maahanmuuttajakäsitettä on laajennettava.

- Maahanmuuttajia ovat niin Helsinkiin perustettavan Kemikaaliviraston työntekijät kuin turvapaikanhakijat. Pajunen lukee valitettavasti kaikki Suomeen muutavat yhdeksi maahanmuuttajaryhmäksi, Thors kritisoi.

Kaupunginjohtaja Pajunen on eilen julkaistussa blogikirjoituksessaan hyvin huolissaan Helsingin maahanmuuttajatilanteesta. Hänen mukaansa turvapaikanhakijoiden määrän kasvu vaatii pikaisia toimia, sillä määrä on tänä vuonna räjähtämässä.

Pajunen kirjoittaa, että Helsingin 2000-luvun väestönkasvu selittyy käytännössä kokonaan maahanmuuttajataustaisen väestön kasvulla. Hän laskeskelee, että vuonna 2025 joka neljäs helsinkiläinen olisi maahanmuuttajataustainen.

- Maahanmuuttajien kohdalla ei voida puhua ongelmasta, mutta ongelmaksi voidaan kokea vastuunjako Helsingin seudulla, ministeri Astrid Thors jatkaa. Suurin osa pääkaupunkiseudulle tulevista maahanmuuttajista asettuu Helsinkiin, mikä vie kaupungin resursseja.

Työllistyminen ongelmana

Pääkaupunkiseudun kaupunkien ja valtion välillä valmistellaan maahanmuuttopoliittista aiesopimusta osana hallitusohjelman metropolipolitiikkahankkeita.

Sopimuksen tavoitteena on maahanmuuttajia koulutukseen ja työmarkkinoille ohjaavan kokonaisjärjestelmän kehittäminen yhteistyössä kaupunkien, työvoimatoimistojen ja muiden palveluntuottajien kanssa.

Maahanmuuttajien heikon työmarkkina-aseman parantaminen on Helsingille keskeinen haaste. Muunkielisten helsinkiläisten työttömyysaste sekä toimeentulotukea saaneiden osuus on kolme kertaa korkeampi kuin muulla väestöllä.

Pajunen vaatiikin blogissaan, että aiesopimus on saatava välittömästi voimaan.

Myös ministeri Thors sanoo, että yksi maahanmuuttajiin liittyvä ongelma on työllistymisen vaikeus.

- Maahanmuuttaja joutuu esimerkiksi odottamaan työvoimatoimiston palveluja kauan. Työvoimatoimistot pyrkivät kyllä palvelemaan heitä mahdollisimman hyvin, mutta kapasiteettia pitäisi lisätä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.