Mainos

Thomasin ohjaaja Miika Soini palkittiin Venäjällä

Ohjaaja Miika Soini voitti parhaan ohjaajan palkinnon elokuvastaan Thomas Venäjän Ivanovassa pidetyssä Zerkalo-elokuvafestivaalissa. 25.-31. toukokuuta järjestetty Zerkalo on nimetty Andrei Tarkovskin Peili-elokuvan (venäjäksi Zerkalo) mukaan. Parhaan ohjaajan palkinto on yksi festivaalin pääpalkinnoista.

Thomas on Soinin ensimmäinen pitkä elokuva. Se kertoo vanhuudenpäiviään viettävästä Thomasista (Lasse Pöysti), joka elää vaatimatonta ja eristäytynyttä elämää kellarikerroksen asunnossaan, ainoana seuranaan radio, šakkilauta ja vaimon valokuva.

Thomas sai ensi-iltansa viime vuoden kesäkuussa Sodankylän elokuvajuhlilla, minkä jälkeen se on kutsuttu parillekymmenelle kansainväliselle festivaalille eri puolille maailmaa. Pari viikkoa sitten se esitettiin Cannesin elokuvajuhlien ACID-sarjassa.

Thomas on palkittu aiemmin Bursan festivaalilla Turkissa (parhaan näyttelijän palkinto Lasse Pöystille) sekä kansainvälisellä Premier Film d’Annonay -festivaalilla Ranskassa (sekä ammattilaistuomariston erikoispalkinto että nuorisotuomariston palkinto).

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.