THL varoitti etenkin yhdestä paikasta, jossa korona tarttui futisfaneihin – tältä juhlinta Pietarin Alpenhaus-ravintolassa näytti

Tässä pietarilaisravintolassa suomalaisfanit saivat tartuntoja – railakkaat juhlat tallentuivat videolle 0:45
Katso video: Tässä pietarilaisravintolassa suomalaisfanit saivat tartuntoja – railakkaat juhlat tallentuivat videolle

Pietarista Suomeen saapuneilla EM-kisaturisteilla on todettu pelkästään Uudellamaalla 200–300 tartuntaa. Kokonaisuudessaan kesäkuussa Pietarissa vieraili EM-kisojen aikaan tuhansia suomalaisia futisfaneja.

MTV Uutiset selvitti matkailijoiden vapaa-ajan puuhia Pietarissa. Yksi keskeinen suomalaisfanien suosima ravintola on Pietarissa sijaitseva Alpenhaus.

THL on aiemmin kertonut, että osa suomalaismatkaajien koronatartunnoista on peräisin juurikin tästä ravintolasta.

Kyseessä on suurehko olutravintola, jossa on terassi sekä sisätila. Ilta-Sanomat luonnehtii ravintolaa Huuhkajat-fanien ”viralliseksi” kisatukikohdaksi.

Ravintolassa voi nauttia edullista alkoholia ja ruokaa.

MTV Uutiset katsoi Instargram-palveluun julkaistuja videoita rajusta juhlinnasta Alpenhaus-ravintolassa. Näet koosteen suomalaisten juhlamenoista yllä olevalta videolta.

Suomalaisfaneja kymmenittäin

Ravintolalta EM-kisojen aikana julkaistujen sosiaalisen median kuvien ja videoiden perusteella suomalaisia Huuhkajat-faneja on vieraillut ravintolassa monena iltana. Materiaalin perusteella fanit ovat juhlineet railakkaasti eikä turvavälejä tai maskeja juurikaan näy.

Videoiden perusteella suomalaisfanit ovat tavanneet ja olleet läheisissä tunnelmissa myös muunmaalaisten jalkapallofanien kanssa. Ainakin ruotsalaisia ja venäläisiä kisaturisteja on ollut paikalla.

Pietarissa koronatartunnat ovat jyrkässä nousussa ja alueella leviää helposti tarttuva delta-variantti.

Viime maanantaina, 21. kesäkuuta, julkaistulla videolla nähdään, kuinka baarin terassi on täyttynyt suomalaisfaneista ja ihmiset laulavat railakkaasti. Väkimassa laulaa kannatuslauluja.

"Oi suomi on, Oi Suomi on! Oi suomi on niin ihanaa, on meillä sauna viina ja kirves", terassilla lauletaan ja iloitaan.

Kyseisenä päivänä pelattiin Suomi-Belgia-ottelu.

Myös sisältä on julkaistu videota samana päivänä. Ihmiset istuvat syömässä ja juomassa alkoholia. Suuri Suomen lippu on ripustettu ravintolan sisätilan seinälle. Sisältä otetun videon perusteella ainoastaan tarjoilijalla on kasvomaski. Paikalla on runsaasti ihmisiä.

Yhdessä venäläisfanien kanssa

Kesäkuun 16. päivä Pietarissa pelattiin Suomi-Venäjä-ottelu. Ottelun jälkeen sosiaaliseen mediaan on julkaistu railakasta kuva- ja videomateriaalia Alpenhaus-ravintolasta.

Esimerkiksi 18. kesäkuuta julkaistulla videolla tilanne vaikuttaa riistäytyvän täysin käsistä terassilla. Ihmiset karjuvat ja laulavat suuressa massassa. Todennäköisesti video on kuvattu juurikin ottelupäivänä, sillä videon perusteella paikalla on sekä Suomen että Venäjän kisavaatteisiin sonnustautuneita ihmisiä.

Terassilla on kymmeniä, jopa yli 100 ihmistä. Kannattajat laulavat, halivat toisiaan ja tanssivat pöydällä.

Kyseinen ravintola on täyttynyt kisojen aikaan myös muista kansalaisuuksista kisojen eri päivinä, voidaan päätellä julkaistusta materiaalista.

Esimerkiksi 18. kesäkuuta ravintola on täyttynyt kymmenistä ruotsalaisfaneista, ja he tanssivat yhdessä letkajenkkaa ja laulavat railakkaasti.

Karanteeniin ja testiin

Suomalaisten Huuhkajat-fanien koronatartunnat Pietarin-matkalla ovat aiheuttaneet runsaasti keskustelua. THL:n mukaan Pietarista palanneiden turistien kanssa juhannusta viettäneitä tai muuten lähikontaktissa heidän kanssaan olleita suositellaan hakeutumaan testiin heti, vaikka heillä ei olisikaan oireita.

Myös itse Pietarin-matkaajien tulee hakeutua testiin myös oireettomana.

MTV Uutiset katsoi Instargram-palveluun julkaistuja videoita rajusta juhlinnasta Alpenhaus-ravintolassa. Näet koosteen juhlamenoista yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat