Mainos

THL: Tämä pieni teko vähentää huomattavasti influenssariskiä

Käsien huolellinen ja usein toistettu pesu vedellä ja saippualla vähensi toimistotyöntekijöiden infektiotautijaksoja lähes 17 prosenttia, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kuuden yrityksen kanssa tekemä Stopflunssa-tutkimus. Tehopesu vähensi sekä hengitysteiden että ruuansulatuskanavan infektioita.

Käsienpesun lisäksi toimistotyöntekijöitä opastettiin aivastamaan ja yskimään hihaan eikä kämmeneen. Yhdessä käsien saippua-vesipesun kanssa tämä vähensi infektiojaksoja keskimäärin yhdellä vuodessa eli kuudesta tautijaksosta viiteen. Tutkimuksen verrokkiryhmä käytti käsienpesuun alkoholipitoista käsihuuhdetta. Tässä ryhmässä infektiojaksoja oli vuoden aikana hieman enemmän eli keskimäärin 5,6.

Sen sijaan käsihygienian parantaminen ei vaikuttanut työstä poissaoloihin. Tämä voi johtua siitä, että suuri osa työntekijöistä kertoi menevänsä töihin flunssaisena ja vatsaoireisena, ”jos vain pystyy”.

Tutkimus vahvistaa, että perinteinen saippua-vesipesu torjuu tehokkaasti infektioita. Se osoittaa myös, että hyvääkin hygieniaa voidaan vielä parantaa kampanjoinnilla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.