Mainos

THL: Sikainfluenssarokote ei vaarallinen raskaana oleville

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusprofessori Petri Ruutu kertoo MTV:n uutisille, että huoli sikainfluenssarokotteen haitoista on perusteeton.

- Runsaan tiedon mukaan rokote on aivan turvallinen myös raskaana oleville. Aivan samanlaisia rokotteita on käytetty suuria määriä. Ei ole mitään syytä olettaa, että tämä aiheuttaisi äidille tai sikiölle mitään ongelmia, Ruutu kertoo.

WHO:n suositusten mukaan myös tätä lisäaineellista rokotetta on aiheellista käyttää raskaana olevilla, koska sen teoriassa aiheuttamat riskit ovat joka tapauksessa vähäisemmät, kuin siitä tulevat hyödyt vakavien taudinmuotojen estämisessä raskaana olevilla.

Lasten vanhemmista koostuva Rokotusinfo ry kritisoi Suomeen tilattua lisäaineellista sikainfluenssarokotetta. Yhdistyksen mukaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitos tarjoaa raskaana oleville väärää sikainfluenssarokotetta.

Suurin osa ihmisistä sairastaa sikainfluenssan lieväoireisena. Suomeenkin uskotaan tulevan satoja vakavia tautitapauksia, useat tulevat tarvitsemaan tehohoitoa eikä kuolemiltakaan voida välttyä, Ruutu toteaa.

Rokotteen otolla voidaan välttää runsaita sairastumisia.

Rokotuksilla on kiire, teho alkaa viikon kahden päästä rokotuksen otosta. Epidemian huippua odotetaan saapuvan muutaman viikon kuluessa.

Tänään puoliltapäivin varmistettuja tapauksia oli 422, joista satakunta tuoreita löytöjä Pohjois-Suomesta. Muualla Suomessa ei ole esiintynyt laajoja epidemioita.

Tällä hetkellä arvio sairastuvista on 500 000-1000 000.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.