Mainos

THL: Pikkulapsi sairastunut tuhkarokkoon Kainuussa

Kainuulainen rokottamaton pikkulapsi on sairastunut tuhkarokkoon, kertoo Terveyden ja Hyvinvoinnin laitos THL. Tämän kuun puolivälissä todettu tartunta on mahdollisesti peräisin ulkomailta.

THL:n mukaan tuhkarokkoon sairastunut lapsi on liikkunut Tampereella tämän kuun 15.-16. päivä ja Kainuussa 16.-21. päivä. Torjuntatoimien käynnistämiseksi terveysviranomaiset ovat ottaneet yhteyttä henkilöihin, joiden tiedetään altistuneen sairastuneelle lapselle.

Tuhkarokon itämisaika voi olla kolme viikkoa, joten altistuneiden sairastuminen on THL:n mukaan mahdollista 6. huhtikuuta asti.

Tuhkarokon oireita ovat kuumeinen infektio, johon liittyy hengitystieoireita sekä silmien valonarkuutta ja 3-5 vuorokautta ensioireiden jälkeen myös ihottumaa. THL kehottaa ottamaan puhelimitse yhteyttä terveyskeskukseen, mikäli tuhkarokkopotilaalle altistunut, rokottamaton tai tuhkarokkoa sairastamaton henkilö saa kyseisiä oireita.

Tuhkarokko on Suomessa erittäin harvinainen tauti, mutta muualla maailmassa tavallinen. Suomesta se on hävinnyt rokotusten avulla eikä kotoperäisiä tartuntoja ole havaittu moneen vuoteen.

Tautiin liittyy merkittävä komplikaatioiden vaara.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.