Mainos

THL: Laajaa influenssaepidemiaa ei ole vielä käynnissä

Tänään julki tulleet sikainfluenssaepidemiat espoolaispäiväkodissa ja kahdessa varuskunnassa eivät merkitse sitä, että Suomessa olisi vielä käynnissä laaja influenssaepidemia, kerrotaan Terveyden ja hyvinvoinninlaitokselta.

THL:n mukaan tähän mennessä ei ole ollut merkkejä nopeasta tapausmäärien lisääntymisestä tai laajoista yhteisötartunnoista.

Tänään paljastui kaksi H1N1-tartuntatapausta ja useita tautiepäilyjä espoolaisessa päiväkodissa. Uudenmaan Prikaatissa Dragsvikissä on puolestaan sairastunut sikainfluenssaan viittaavaan tautiin noin 40 varusmiestä. Näistä yhdeksän on varmistettu H1N1-infektioksi. Lisäksi Imatran erikoisjääkärikomppaniassa Immolassa on aiemmin varmistettu kaksi sikainfluenssatapausta. Sairastuneita on 17.

Suomessa on varmistettu ennen näitä tapauksia kaikkiaan 218 sikainfluenssatartuntaa. THL korostaa kuitenkin, että varmistettujen tartuntojen lukumäärä kuvastaa huonosti epidemiatilannetta, koska laboratoriotutkimuksia ei enää suositella kaikissa tartuntaepäilyissä.

Katso Tarja Hakulisen juttu ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusprofessori Petri Ruudun haastattelu (Seitsemän uutiset 4.9.2009)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.