Mainos

THL: Kouluruoasta tinkiminen rikkoo säännöksiä

Kouluruoasta säästäminen rikkoo kouluruokailusta annettua lakeja ja määräyksiä. Esimerkiksi Tampereella kouluissa säästetään salaateissa ja samalla lisätään makkaraa, puuroja ja keittoja.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtaja Pekka Puska kertoo, että valtion ravitsemusneuvottelukunta on tehnyt asiasta selkeät ohjeet.

- Lainsäädännöllisen puolen mukaan oppilaalle on tarjottava täysipainoinen ateria. Osittain tätä säädöstä nyt rikotaan, esimerkiksi salaattien suhteen, MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Puska miettii.

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen valittelee myös tilannetta, mutta kertoo, että huono taloudellinen aika pakottaa kunnat ja valtion säästötoimiin. Hän kuitenkin muistuttaa, että hallituksen on tarkoitus vahvistaa kuntien tulopohjaa tänään käytävässä hallituksen kehysriihessä.

Tämä maksetaan takaisin tulevaisuudessa

THL:n johtaja tuo esille myös kansanterveydellisen puolen: mitä lapsi syö, siihen hän tottuu. Lapsilla ja nuorilla näkyy jo nyt ongelmia ylipainon ja hammasterveyden kanssa. Puska kuitenkin ymmärtää kuntien taloudellisen ahdingon, mutta harmittelee sitä, että se kohdistuu nyt koululaisiin.

- Toivon, ettei verojen alennuksessa mennä niin pitkälle, että kouluruoasta joudutaan säästämään. Lasten terveydestä ei pitäisi tinkiä - jos siinä säästetään, siitä joudutaan maksamaan tulevaisuudessa.

Suomalainen kouluruokailu on aina kirvoittanut kehuja ulkomailla. Puska muistuttaakin, että yleisesti ottaen ruoka on erinomaista kouluissa.

- Kansan reaktio Tampereen suunnitelmista näyttää, että Suomen kansa on tämän asian takana. Toivotaan, että tässä käännytään hyvään suuntaan, sillä kasvavien lasten ravinto on tärkeä, Puska sanoo.

(23.3.)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.