Mainos

THL kampanjoi: Yksityishenkilö ostaa suomalaisten läskiä

Terveyden ja Hyvinvoinnin laitos (THL) koordinoi keväällä erikoista kampanjaa nimeltään "Läskillä lukutaitoa".

THL:n mukaan kampanjan takana on suomalainen yksityishenkilö, joka "ostaa Suomessa vakinaisesti asuvien henkilöiden läskiä 15 €/kg" Nepalissa tapahtuvan opettajakoulutuksen hyväksi.

Kansalliseen laihdutuskampanjaan saavat osallistua vain täysi-ikäiset henkilöt, ja ihannepainon alarajan alittavia kiloja lasketa mukaan.

Pelin kulku on seuraava: Kampanjan taustalla oleva suomalainen yksityishenkilö on sitoutunut lunastamaan laihdutuskiloja enintään 10 miljoonalla eurolla ensi vuoden aikana. Ulkoasiainministeriö valvoo, että rahat menevät oikeaan kohteeseen ja seuraa niiden käyttöä.

Kuka on mystinen lahjoittaja?

THL:stä kerrotaan, että kampanjan takana oleva suomalainen yksityishenkilö haluaa pysyä nimettömänä. Henkilö on sitoutunut lunastamaan suomalaisten laihduttamaa läskiä 15 euron kilohintaan enintään kymmenen miljoonan euron edestä.

THL:n ravitsemusyksikön päällikkö, professori Suvi Virtanen kertoo, että päätös lähteä kampanjan koordinoijaksi oli laitokselle helppo, koska se edistää kansanterveyttä.

- Idea sopii THL:n tavoitteisiin. Toivottavasti ihmiset lähtevät mukaan, koska tällä tavoin voimme edistää kahta tavoitetta samanaikaisesti.

Suomalaisten laihduttamat läskieurot menevät siis Nepaliin opettajankoulutukseen.

Seurakuntia toivotaan mukaan

Kampanjan taustahenkilö toivoo, että Suomen evankelisluterilaiset seurakunnat voisivat olla mukana läskipunnitusten järjestämisessä. Toiveena on, että mahdollisimman moni seurakunta tai muu yhteistyökumppani voisi tarjota alueellaan mahdollisuuden ”läskin myyntiin”, mikä tapahtuu seuraavasti: Kampanjaan osallistuva laihduttaja (eli läskin myyjä) menee 7.2.2010 mennessä seurakunnan osoittamaan paikkaan punnittavaksi. Seurakunta kirjaa myyjän nimen, syntymäajan, alkupainon, pituuden sekä ihannepainon alarajan.

Toukokuussa 2010 sama henkilö menee jälleen samaan seurakuntaan sen ilmoittamana ajankohtana, jolloin hänet punnitaan uudelleen ja loppupaino sekä ”ostettavan läskin” määrä kirjataan. Seurakunnat toimittavat THL:lle yhteistiedot, minkä perusteella Nepalin opettajankoulutuksen tukisumma määräytyy.

THL sanoo tiedottavansa kampanjasta yksityiskohtaisemmin lisää ensi kuun alussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.