Mainos

THL: Ei pelkoa uusista narkolepsiatapauksista

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos rauhoittelee pikkulasten vanhempia narkolepsian ja sikainfluenssarokotusten yhteyden suhteen. THL:n erikoistutkija Tuija Leino painottaa, että yhteyttä näiden kahden välillä ei ole todettu. Pandemrix-rokotteen antaminen on keskeytetty varotoimenpiteenä, kunnes yhteyttä on tutkittu tarkemmin.

Tuija Leino sanoo myös, että vanhempien ei enää tarvitse pelätä lasten saavan narkolepsiaoireita, jos rokote on annettu viime talvena. Nyt tutkittavissa tapauksissa oireet ovat alkaneet hyvin pian rokotteen antamisen jälkeen.

- Viime päivinä käsitellyissä viidessätoista narkolepsiatapauksessa oireet ovat alkaneet vuoden vaihteen tienoilla, sanoo Leino.

THL tutkii näiden viidentoista tapauksen lisäksi myös muita yksittäistapauksia, joissa oireet ovat niin ikään alkaneet vuoden vaihteen tienoilla.

Erikoistutkija Leinon mukaan varmaa tässä vaiheessa on yksi asia: lasten narkolepsiatapauksissa on tullut piikki vuoden alkupuolella.

- Mikä se tapauksia lisännyt tekijä sitten onkin, joka tapauksessa enää viime aikoina näitä tapauksia ei ole ilmaantunut, Leino sanoo.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.