Mainos

Thesleff-näyttely kesäksi Tampereelle

Taidemaalari Ellen Thesleffin teosten näyttely siirtyy kesäksi Tampereen taidemuseoon. Yli 300 teoksen kokoelma on esillä Tampereella 13. kesäkuuta - 13. syyskuuta.

Thesleffin teokset ovat parhaillaan Ateneumissa, jossa näyttely on kevätkauden merkkitapahtuma. Näyttelykausi päättyy Helsingissä 24. toukokuuta. Tampereen taidemuseo saa Ateneumiin kootun laajan valikoiman lähes kokonaan.

Ellen Thesleff (1869-1954) kuului Ruoveden "erämaapitäjän" taiteilijoihin Akseli Gallen-Kallelan tapaan, vaikka hänen lähtökohtansa ja suhteensa asuinympäristöön oli erilainen. Ellenin isä ylijohtaja Alexander Thesleff osti Muroleen Kosken tilan 1891 perheen kesäasunnoksi. Isän kuoltua perhe myi tilan ja rakennutti 1899 Murolekosken rannalle Ellenin suunnitelman mukaan italialaistyylisen huvilan Casa Biancan.

Ruoveden Muroleen luonto jäi pysyvästi taiteilijan suureksi innoittajaksi. Hän vietti lähes jokaisen kesänsä siellä ja maalasi maisema-aiheita. Ellen Thesleff tunnetaan valon ja värin maalarina ja häntä pidetään suomalaisen maalaustaiteen ensimmäisenä väriekspressionistina. Hän kuului vuosisadan vaihteen kirkkaimpiin tähtiin yhdessä muiden naistaiteilijain kuten Helene Schjerfbeckin, Elin Danielson-Gambogin ja Maria Wiikin kanssa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.