Therese Johaugia kutsuttiin pelkuriksi – kuittasi napakasti takaisin

3:25
Videolla Tulosruudun raportti Suomen MM-viestipronssista.

Aftonbladetin toimittaja Petra Thoren kutsui kommentissaan Therese Johaugia pelkuriksi. Norjalaistähti antoi tälle napakan vastauksen.

Thoren oli kommentoinut, että Johaug olisi tehnyt pelkurillisen teon jättäytymällä viestissä kolmannelle osuudelle ja antamalla viimeisen osuuden vastuun MM-kisojen debytantille Helene Marie Fossesholmille. Tämän jälkeen Thoren oli saanut noin sata vihapostiviestiä.

Johaug oli hiukan hämmennyksissään, kun häneltä kysyttiin MM-kultaan päättyneen viestin jälkeen Thorenin kommentista.

– Hänen täytyy seistä sanojensa takana. Jos minä ja Ole Morten (Iversen, Norjan maajoukkueen päävalmentaja) olemme hänen mielestään pelkureita, niin hänen täytyy ottaa kritiikki vastaan. En ole pelkuri, Johaug sanoi VG:lle.

– Hän menee julki julmalla viestillä ja me pelkurillisesti, pelkurillisesti ajattelimme, mikä oli joukkueelle parasta. Sen takia voitamme, kun käytämme vahvimman korttimme kolmannella osuudella ja saamme siitä etua. Sitten voit kysyä, kuinka pelkurillista se on, Johaug jatkoi.

Päävalmentaja Iversen avasi tarkemmin joukkueen hiihtojärjestyksen valintaa.

– Päätavoitteemme oli voittaa Ruotsi ja ajattelimme etukäteen, että jos haluamme voittaa heidät, meillä ei olisi saumoja viimeisellä osuudella, jos Therese olisi hiihtämässä sitä. Paras asemme oli laittaa Therese kolmososuudelle. Jos hänen mielestään joukkueen asettelu oli pelkurimaista, niin hän on aliarvioinut meidät, Iversen sanoi.

Norja vei viestikultaa ennen Venäjän hiihtoliiton joukkuetta ja Suomi otti upeasti MM-pronssia. Ennakkosuosikki Ruotsi floppasi pahoin ja jäi vasta kuudenneksi.

Oberstdorfin MM-hiihtojen päiväkohtaisen ohjelman näet tästä linkistä ja Suomen joukkueen tästä linkistä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja