Therese Johaug ja kielletyt kengät – norjalaistähden hirmujuoksun tossut pannaan

Kansainvälinen yleisurheiluliitto WA on kieltämässä kengät, joilla Norjan maastohiihtotähti Therese Johaug teki hirmusuorituksensa 10 000 metrillä aiemmin tänä kesänä.

Johaug juoksi tuolloin 10 000 metriä aikaan 31.40,69, joka oli silloinen maailman kärkiaika. Norjalainen on nyt suuren muutoksen edessä, kun hänen käyttämänsä juoksukengät kielletään WA:n toimesta. Uudet säännöt tulevat voimaan 1. joulukuuta kuluvaa vuotta. Johaugin Hoka-merkkiset kengät kielletään, koska niissä on liian paksu pohjallinen. 

– En ole oikeastaan ehtinyt miettimään sitä paljoakaan. Uskon kuitenkin, että on olemassa muitakin kenkiä, joilla voi juosta, jos vain on intoa, Johaug sanoo NRK:lle.

Norjalainen kertoo, että hän pitää paksuista pohjallisista, koska ne antavat hänelle mukavan pehmusteen.

– Siinä on kyse loukkaantumisien välttämisestä ja sellaisten kenkien löytämisestä, mitkä eivät aiheuta pysyviä vammoja jälkikäteen, Johaug kertoo.

Uusien sääntöjen mukaan juoksuradalla käytettävien kenkien, eli piikkareiden pohjalliset saavat olla 25 millimetrin paksuisia. Asvaltilla käytettävissä juoksukengissä paksuus saa olla 40 millimetriä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja