Thelma ja Louise: Bongaa nuori Brad Pitt!

Geena Davis ja Susan Sarandon tähdittävät tiistaina AVAlla nähtävää Thelma ja Louise -klassikkoelokuvaa. Muistatko vielä, kenen Hollywood-komistuksen ura lähti nousuun tämän elokuvan myötä?

Ystävykset Thelma (Geena Davis) ja Louise (Susan Sarandon) päättävät ottaa irtioton arjesta ja lähteä yhteiselle tyttöjen roadtripille.

Matka ei kuitenkaan suju aivan suunnitelmien mukaisesti ja yhtäkkiä naiset huomaavatkin olevansa keskellä loputonta ongelmavyyhtiä. Vaikeuksista huolimatta naiset pysyvät toistensa rinnalla ja näyttävät, mitä todellinen ystävyys on.

Thelma ja Louise on legendaarinen myös siitäkin syystä, että sen myötä jokaisen naisen päiväunien kohdeBrad Pitt nousi kuuluisuuteen.

Hollywoodin vaikutusvaltaisimpiin miesnäyttelijöihin kuuluva Pitt näyttelee elokuvassa hurmaavaa JD:tä, jolla on myös oma pimeä puolensa.

Naiset menestyksen polulla

Geena Davisin ura on ollut menestyksekäs, sillä hän on voittanut sekä parhaan naissivuosan Oscarin elokuvasta Yksinäinen matkailija että Golden Globen TV-sarjastaan Rouva presidentti.

Hänellä on myös hauska kytkös Suomeen, sillä nainen oli naimisissa suomalaisen elokuvaohjaaja Renny Harlinin kanssa viisi vuotta.

Myös Susan Sarandonin Hollywood-ura on ollut kadehdittava. Hän on tehnyt useita menestyselokuvia (muun muassa Pikku naisia ja Kerran bändäri – aina bändäri) ja vierailuja monissa suosituissa TV-sarjoissa.

Myös Sarandonin palkintokaapista löytyy Oscar-patsas, jonka hän nappasi elokuvasta Kuolemaantuomittu.

Sarandonin rakkauselämä ei ole sujunut aivan yhtä ruusuisesti. Hän erosi pitkäaikaisesta elämänkumppanistaan Tim Robbinsista vuonna 2009.

Jutun lähteinä on käytetty IMDb:tä ja Wikipediaa.

Thelma ja Louise AVAlla torstaina 15.9.2011 kello 21.00.

AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja