Mainos

The Times: Jokela erittäin suomalainen tragedia

The Times säälii suomalaisia nuoria, joille perinteiset ystävyyssuhteet ovat kesän herkkua. Talven pimeydessä eristäytyneisyys saa vallan, ja ystävyyssuhteet virtualisoituvat aitojen kontaktien kustannuksella.

Jokelan traagisia tapahtumia on seurattu myös ulkomaiden tiedostusvälineissä tiiviisti. Televisiokuvat koulusta pakenevista, järkyttyneistä nuorista ovat levinneet medioissa ympäri maailmaa.

Oman näkökantansa tapahtumien syntyyn kertoo muun muassa The Times.

Roger Boyesin analyyttisessa artikkelissa sanotaan, että Jokelan tapahtumilla on yhteisiä tekijöitä esimerkiksi amerikkalaisten koulusurmien kanssa, mutta Tuusulan ammuskelussa on erityisiä suomalaisia piirteitä.

Boyes kirjoittaa, että aikaisemmin suomalaiset uskoivat Tuonelaan, nyt paikan on ottanut Youtube.

Hän kertoo, että Suomi avara maa, jossa asuu vain 120 ihmistä neliökilometrillä. Naapurit ovat kaukana, ja eristäytymistä lisää se, että talojen välillä on usein järviä.

Talven pimeinä hetkinä perheet haaveilevat kaukolomista.

Boyes kertoo suomalaisten olevan masentuneita ja tekevän paljon itsemurhia. Hän säälii erityisesti nuoria, sillä pitkä ja pimeä talvi rajoittaa sosiaalisia kontakteja, ja ystävyyssuhteet sanan brittiläisessä merkityksessä ovat vain kesän luksusta.

Boyesin mukaan suomalaisten nuorten ystävyyssuhteet ovat siirtyneet verkkoon. Monet avaavat tietokoneen välittömästi tullessaan koulusta kotiin. Youtube ja tietokonepelit ovat tärkeä osa nuorten elämää. Halvat puhelumaksut houkuttelevat keskustelemaan kännykän välityksellä, ja jo 6-vuotiaille ostetaan puhelimia. Lapsen ensimmäisen tekstiviesti antaa vanhemmille syytä ylpeyteen.

Nämä kaikki tekijät, yhdistettynä maailman kolmanneksi suurimpaan asetiheyteen, tekevät Timesin mukaan Jokelan tapauksesta erittäin suomalaisen tragedian.

(MTV3/The Times)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.