The Streets Koneiston pääesiintyjäksi

Pohjoismaiden laajin elektronisen musiikin festivaali Koneisto levittäytyy elokuussa myös Helsingin keskustaan, modernin taiteen museon viereen. Pääesiintyjäksi saapuu brittiartisti The Streets.

Pohjoismaiden laajin elektronisen musiikin festivaali Koneisto järjestetään tänä vuonna Helsingissä 13.-14. elokuuta. Juhlien pääpaikkana on jälleen Kaapelitehdas. Viisivuotisjuhliaan viettävän tanssiväen kekkerin pääesiintyjäksi saapuu The Streets. The Streetsin debyyttialbumi Original Pirate Material (2002) oli sekä myynti- että arvostelumenestys. Brittiartisti on ajankohtainen, sillä The Streetsin toinen pitkäsoitto A Grand Don't Come For Free julkaistiin Suomessa tänään.

Koneistossa esiintyy myös kanadalainen DJ Richie Hawtin. Plastikman -nimellä tunnettu DJ/tuottaja on noussut klubimaailman huipulle, hän on teknon valovoimaisia nykytähtiä. Brittiläinen DJ Matthew Herbert puolestaan yhdistelee jazzia ja konemusiikkia. Kokeellisen tanssimusiikin maestroa on luonnehdittu erääksi elektronisen musiikin kiinnostavimmista lahjakkuuksista. Jenkkisolisti Dani Siciliano on tullut tunnetuksi Matthew Herbertin vokalistina. Siciliano julkaisi oman debyyttialbuminsa nimeltä Likes... alkuvuodesta.
Solisti esiintyy Koneistossa viisihenkisen livebändin kanssa, jonka musiikissa jazz ja konesoundit yhdistyvät lempeään poljentoon.

Koneiston artistiksi saapuu niin ikään jenkki-DJ Craze. Hän on turntablismin eli scratch-musiikin moninkertainen maailmanmestari. Craze yhdistää hiphoppia suvereenisti drum n' bassiin. Klubiväen juhlassa soittaa myös amerikansuomalaisten Nuutti Katajan ja Harri Kupiaisen elektro-rockyhtye Dead Combo. Ryhmän debyyttialbumin julkaisee tänä keväänä klubimaailman arvostettu levymerkki Output.

Kekkeri käyntiin Kiasma-stagella

Viime vuodesta poiketen Koneiston rytmejä ei kuulla tällä kertaa ilmaiskonsertissa Hietaniemen rannassa. Sen tilalle tulee Kiasma-stage, joka nousee nimensä mukaisesti Helsingin keskustaan, modernin taiteen museon viereen. Koneisto käynnistyy Kiasma-stagella, sillä siellä esiintyy 11. ja 12.8. ilmaiseksi kotimaisia elektronisen musiikin huippunimiä.

Koneiston ennakkoliput tulevat myyntiin 17. toukokuuta. Lisätietoa tapahtumasta löytyy festivaalin nettisivulta www.koneisto.com- osoitteesta.
Lisätietoa festivaalista saat täältä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat