The Rasmus avautuu bändin sisäisistä väleistä

The Rasmus on ollut olemassa jo 18 vuoden ajan, miten on Lauri ja Aki, ärsyttävätkö bändikaverien naamat koskaan?

Bändi aloitti vuonna 1994 Rasmuksena ja muutti myöhemmin nimensä The Rasmukseksi. Nykyisellä kokoonpanolla (solisti Lauri Ylönen, kitaristi Pauli Rantasalmi, basisti Eero Heinonen ja rumpali Aki Hakala) bändi on ollut pystyssä 13 vuotta, joten kiertueella on yhdessä oltu lukuisia päiviä, viikkoja, yhteensä jopa vuosia.

MTV3.fin Viihdeuutiset haastatteli The Rasmuksen laulaja Lauri Ylöstä ja rumpali Aki Hakalaa ja tiedusteli heiltä bändin sisäisistä väleistä. Miten toistensa naamoja jaksaa aina katsella?

– Onhan me ylitetty rajoja ja oltu välillä veemäisiä toisillemme. On ollut myös rankkoja aikoja, kun on tehty kiertueita, jotka kestävät vaikka seitsemän viikkoa. Kyllä siinä pinna kiristyy vaikka oltaisiin kuinka hyviä frendejä. Kun on ulkomailla jonain vuonna 270 päivää, niin se on aika rajua, Lauri kuvailee.

13 vuotta bändissä vaikuttanut rumpali Aki Hakala vakuuttaa, että vuosien aikana bändin jäsenet ovat oppineet lukemaan toistensa mielentiloja ja bändissä onkin hyvä dynamiikka.

– Tilanteita ja konflikteja tulee, mutta me ollaan sen verran rehellisiä, että jos rupeaa hatuttaan, niin se asia tulee esille ja se ratkaistaan siinä. Onneksi ei olla tyttöjä, tai se vois olla vähän sellaista selän takana pahan puhumista.

Muun muassa ennen uuden albumin julkaisua bändin jäsenillä voi helposti olla stressiä. Yleisön vastaanotto saattaa mietityttää ja kenties kiertueen tiukka aikataulu luo myös paineita. MTV3.fin Viihdeuutiset kysyikin Laurilta ja Akilta, miten stressi heillä ilmenee. Vastaus oli vähintäänkin suora.

– Stressi ilmenee v****maisuutena, Lauri tokaisi.

– No suoraan sanottuna joo, Aki myhäili vieressä.

Lauri myöntääkin, että uuden levyn julkaisun tuoma julkisuus lisää usein myös stressiä, eivätkä kaverukset koskaan totu kameran edessä olemiseen. Stressaavissa tilanteissa soittaminen ja yhteishenki ovat suureksi avuksi.

– Stressi ilmenee sillä, että impulsiivisuus korostuu ja samoin rämpiminen inhottavassa fiiliksessä. Huonot läpät bändin kesken saavat unohtamaan paineet. Tunnelma kevenee varsinkin viimeistään siinä vaiheessa, kun päästään lavalle. Soittaminen on pääasia ja se on ihan hemmetin nastaa, Aki kiteyttää.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat