Mainos

The Observer: USA ja Britannia iskevät lähipäivinä

Iskut Afganistaniin saattavat alkaa jo ensi yönä.

Stealth

Yhdysvallat ja Britannia aikovat iskeä Osama bin Ladenin tukikohtiin Afganistanissa kahden vuorokauden kuluessa, kirjoitti brittiläinen The Observer -lehti tänään verkkonumerossaan.

Lehti perusti uutisensa nimettömiin amerikkalaisiin ja brittiläisiin lähteisiin.

Lehden mukaan iskun tarkoituksena on surmata bin Laden sekä hänen joukkonsa ja sen kanssa samanaikaisesti hyökätään myös Afganistania hallitsevan Taleban-liikkeen ilma- ja maajoukkoja vastaan.

Lähteiden mukaan isku voi alkaa jo tänään. Se aloitetaan ilma- ja ohjusiskuilla, joiden on tarkoitus tuhota Talebanin ilmavoimat, ilmatorjuntaohjukset ja panssarivaunut.

Iskut tehdään todennäköisesti Arabianmerellä olevista amerikkalaisista ja brittiläisistä lentotukialuksista.

Sotaisat puheet kertovat lähestyvästä iskusta

The Observerin mukaan pikaisesta iskusta kielivät presidentti George W. Bushin lausunnot viime päivinä. Eilen Bush sanoi viikottaisessa radiohaastattelussa, että "me emme etsineet tätä selkkausta, mutta me lopetamme sen".

The Observer kertoi saaneensa myös merkittäviä todisteita, jotka liittävät bin Ladenin New Yorkiin ja Washingtoniin tehtyihin terrori-iskuihin.

Lehti kertoi nähneensä salaisen tiedusteluraportin, jonka on koonnut bin Ladenia pitkään tarkkaillut arabimaa. Sen mukaan ainakin yksi 19 konekaapparista oli koulutettu bin Ladenin al-Qaeda-verkoston leirillä.
Lehden mukaan hyökkäyssuunnitelma on pitkälti ulkoministeri Colin Powellin käsialaa. Hän on joutunut vääntämään kättä kovemman linjan kannattajien kuten apulaispuolustusministeri Paul Wolfowitzin kanssa, jotka haluaisivat Yhdysvaltojen iskevän Afganistanin lisäksi myös muihin kohteisiin kuten Irakiin.

Powellin linjoilla on ollut myös Yhdysvaltain läheisin liittolainen Britannia. Pääministeri Tony Blair on viestittänyt, että sotatoimet on rajattava Osama bin Laden verkostoon, ja jos välttämätöntä, myös Talebaniin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.