The Beatles sai ensimmäisen platinalevynsä Britanniassa

The Beatles-yhtyeen klassikkoalbumit ovat saaneet Britanniassa vihdoinkin tunnustusta platinalevyjen muodossa, uutisoi tv-kanava BBC.

Popkulttuurin kivijalkaan kuuluville Beatles-albumeille ei ole aiemmin myönnetty platinalevyjä, vaikka albumeja on myyty vuosikymmenten aikana miljoonia. Syy tähän löytyy Britannian äänilevyteollisuuden BPI:n palkitsemissäädöksistä, kertoo BBC verkkosivuillaan. Kulta- ja platinalevyjen arvoja alettiin myöntää vasta vuonna 1973, jolloin Beatles oli jo hajonnut.

Elokuuhun 2013 asti kulta- ja platinalevypalkintoja sai ainoastaan, jos levy-yhtiö anoi titteliä. Uusien sääntöjen mukaan palkinto myönnetään automaattisesti heti, kun levymyynti ylittää vaadittavan määrän.

Näin 13 Beatles-albumia saavat nyt vihdoin tunnustuksensa. Sgt Pepper's Lonely Hearts Club -albumi on nyt oikeutettu kolminkertaiseen platinaan, koska levyä on myyty yli 900 000 kappaletta sitten vuoden 1994, jolloin levymyynneistä alettiin pitää Britanniassa virallisesti kirjaa. Levyä on myyty maassa arvioiden mukaan yli 5,1 miljoonaa kappaletta.

Sääntömuutos tuo palkintoja myös Bob Dylanin, The Beach Boysin sekä Marvin Gayen klassikkolevyille.

(MTV3)

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja