Mainos

Thatcherin vastustajat iskivät – noitalaulu nostettiin brittilistalle

Britannian yleisradioyhtiö on joutunut kovan paineen alle, kun elokuvasta Ihmemaa Oz tuttu kappale Ding Dong The Witch Is Dead (Ding, dong, noita on koullut) on noussut ripeästi ostetuimpien singlejen listalla.

Asiasta kertoo brittilehti Guardian.

Vuonna 1939 tehdyn kappaleen suosion taustalla on Britannian entisen pääministerin Margaret Thatcherin kuolema. Thatcherin vastustajat ovat käynnistäneet internetissä kampanjan, jotta kappale nousisi listoille.

Pahimmin BBC:n kimppuun ovat käyneet konservatiiveja kannattavat lehdet Daily Telegraph ja Daily Mail. Daily Mailin mukaan noitalaulu on loukkaus Thatcheria kohtaan.

BBC ilmoitti perjantaina iltapäivällä, että kappaleesta soitetaan puoli minuuttia kestävä osuus. Samalla kuulijoille kerrotaan, miksi laulu 1930-luvulta on noussut listoille.

BBC:n toimitusjohtaja Tony Hall tuskin riemuitsee kohusta, sillä hän on ehtinyt olla virassaan reilun viikon.

Konservatiiveja kannattavat lehdet syyttävät BBC:tä usein siitä, että se suosii vasemmistopuolue Labouria.

Maanantaina kuollut Margaret Thatcher oli Britanniassa sekä erittäin pidetty että vihattu. Hänen hyvin oikeistolainen talouspolitiikkansa vaurastutti monia, mutta miljoonat jäivät sen takia työttömiksi. Thatcher toimi Britannian pääministerinä vuosina 1979-90.

(MTV3)

Juttua päivitetty kello 18.30. BBC ilmoitti soittavansa lyhyen pätkän kappaleesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.