Mainos

Thaksin varoitti armeijaa sotkeutumasta Thaimaan politiikkaan

Thaimaan entinen pääministeri Thaksin Shinawatra varoitti tämänpäiväisessä puheessaan armeijaa ja oikeuslaitosta sekaantumasta maan politiikkaan.

Kymmeniätuhansia punaisiin pukeutuneita Thaksinin kannattajia oli kokoontunut Bangkokin stadionille kuuntelemaan entisen pääministerin puhetta.

Thaksinin parikymmentä minuuttia kestänyt puhe tuli nauhalta. Hänen oli alun perin määrä esiintyä myös suorana puhelimen välityksellä "jostakin lähellä olevasta maasta" käsin, mutta tämä osuus peruttiin.

Thaksinin olinpaikka ei ole ollut tiedossa sen jälkeen, kun hän marraskuussa joutui lähtemään Britanniasta. Häntä odottaa Thaimaassa kahden vuoden vankeustuomio korruptiosta.

- Sotilasvallankaappaus on edelleen voimissaan. He käyttävät hyväkseen oikeuslaitosta lyödäkseen poliitikoita. Armeijan tulisi osoittaa urheiluhenkeä ja olla sekaantumatta asioihin, Thaksin vaati.

Thaksin peräänkuulutti myös yhtenäisyyttä.

- Kaikkien puolueiden tulisi liittyä yhteen, jotta maan ongelmat saataisiin tulevaisuudessa ratkaistua.

Ilmassa leijuu uusien mellakoiden uhka

Punaisiin pukeutuneet Thaksinin kannattajat ovat koolla kahta päivää ennen kuin parlamentti äänestää maan uudesta pääministeristä.

Keltaisiin pukeutuvat opposition kannattajat ovat sanoneet aloittavansa uudelleen mielenosoitukset, jos Thaksinin liittolaisia valitaan jälleen valtaan.

Valtapuolue PPP hajotettiin viime viikolla, mutta se on ryhmittynyt uudelleen uudella nimellä. Puolue on kuitenkin menettänyt tukipuolueitaan, ja pääministerin odotetaan tulevan opposition riveistä.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.