Mainos

Thaksin siirsi omaisuuttaan Suomen kautta?

Thaimaan syrjäytetyn pääministerin uskotaan siirtäneen turvaan osan omaisuudestaan ennen sotilasjuntan vallankaappausta.

Thaimaan sotilasjuntta haluaa selvittää, hankkiko vallasta syösty pääministeri Thaksin Shinawatra suuromaisuutensa laillisesti. Juntta nimitti lautakunnan selvittämään Thaksiniin kohdistuneita lahjussyytöksiä. Juntan mukaan myös Thaksinin perheenjäsenten ja lähipiirin talous tutkitaan.

Sotilasjuntta ilmoittaa, että kahdeksanhenkinen tutkintalautakunta voi takavarikoida omaisuutta, jonka laillisuutta on syytä epäillä.

Lentoyhtiö Thai Airwaysin edustaja on kertonut viestimille, että Thaksin lähti maasta ennen vallankaappausta mukanaan valtaisa määrä matkatavaraa. Nimettömänä esiintyneen edustajan mukaan Thaksinilla oli matkassa kaikkiaan 58 matkalaukkua ja -arkkua, kun hän lähti 9. syyskuuta Helsinkiin osallistuakseen Euroopan ja Aasian maiden Asem-kokoukseen.

Muun muassa australialaisen Herald Sun -lehden julkaisemat tiedot ovat herättäneet arvailuja siitä, että Thaksin aavisti jo ennalta sotilaiden ottavan vallan hänen ollessaan ulkomailla.

Tänään Thaimaan ilmavoimien edustaja puolestaan kertoi uutistoimisto AFP:lle, ettei pääministerillä ollut erityisen suurta määrä matkatavaroita. Ilmavoimat vastaa pääministerin käytössä olleesta Airbus 320 -koneesta.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.