Mainos

Thainaiset tarvitsevat apua, eivät poliisiratsioita

Pro-tukipiste ry:stä todetaan, että pelkkä kontrollipolitiikka ei riitä karsimaan mahdollista rikollisuutta thaihierontapaikoista.

Thainaiset saavat Suomessa hyvin usein seksityöläisen leiman. Läheskään kaikki thaimaalaiset naiset eivät myy seksiä, vaikka heistä julkisuudessa puhutaan lähes pelkästään thaihierontapaikkojen rikollisuuden yhteydessä.

Pro-tukipiste ry:n yksikön johtaja Minna Huovinen sanoo MTV3:lle, että thainaisten asema ei parane poliisin yllätysratsioilla, vaan koko sosiaalipolitiikka kaipaa muutosta.

- Thainaiset tulevat usein miehen perässä Suomeen, mutta ruusuinen haave romuttuu ja he jäävät vaille tarpeellisia verkostoja. He eivät osaa kieltä, eivät saa opastusta yritystoimintaan tai ylipäätään työllistymiseen, kertoo Huovinen.

Pelkkä kontrollipolitiikka ei Huovisen mielestä riitä auttamaan thainaisia tai karsimaan mahdollista rikollisuutta thaihierontapaikoissa. Hän muistuttaa suomalaisia myös siitä, että thainaiset tarvitsevat apua eivät poliisiratsioita.

Sisäministeri Anne Holmlund kertoi eilen haluavansa selvityksen thaihierontapaikkojen väitetyistä seksipalveluista. Holmlund haluaa kuulla myös hierontalaitosten pyörittämiseen liittyvistä epäillyistä verorikoksista ja poliisin mahdollisuuksista puuttua niihin. Sisäasianministeriön poliisiosastolla on nyt noin kuukausi aikaa tehdä selvitys ministerille.

Holmuld sai pontta selvitykseen pyyntöönsä pari viikkoa sitten Helsingin Sanomissa julkaistusta jutusta, joka paljasti, että suurin osa pääkaupungin thaihierontapaikoista tarjoaa myös seksipalveluja. Testiryhmä kävi 30 paikassa, joissa jokaisessa tarjottiin erilaisia seksipalveluja.

HS:n selvityksessä ilmeni, että pääsääntöisesti hierojat eivät yrittäneet tarjota seksipalveluita heti aluksi, vaan vasta myöhemmässä vaiheessa hierontaa erillistä maksua vastaan. Vain yhdessä paikassa "lisäpalveluita" ei yritetty tarjota kysymättä. Seksipalveluina yritettiin tarjota intiimihierontaa ja lisäksi usein myös suuseksiä, sukupuoliyhdyntää tai molempia.

Kuitin hieronnasta testiryhmä sai vain yhdestä paikasta, tosin senkin asiakas sai kirjoittaa itse, koska HS:n mukaan hieroja ei osannut sitä tehdä. Kaiken lisäksi kirjoitettavaksi tarjottiin kuitin kopio-osaa. Kaikissa tapauksissa testiryhmä kieltäytyi seksipalveluista.

Thaihierontapaikkojen tarkkaa määrää ei tiedetä, koska kaikkia niitä ei löydy yritysrekisteristä.

(MTV3)

Katso aiheesta lisämateriaalia Tanja Huutosen blogissa. Myös videoita thainaisten haastatteluista.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.