Thaimaassa oppositio marssii jälleen Thaksinia vastaan

Hallitus saattaa julistaa maan pääkaupunkiin Bangkokiin hätätilan, jos mielenosoitus muuttuu väkivaltaiseksi. Thaksinin arvostelu yltyi sen jälkeen kun hänen perheensä teki taannoin verottomat miljardikaupat Thaksinin perustamasta Shin Corp -telejätistä singaporelaisen valtionyhtiön kanssa.

Thaimaassa pääministeri Thaksin Shinawatran vastustajat vaativat jälleen hänen eroaan tänään alkavassa mielenosoituksessa.

Ennakkoon Thaimaan tiedustelupalvelun korkea-arvoinen edustaja varoitti, että hallitus saattaa julistaa maan pääkaupunkiin Bangkokiin hätätilan, jos mielenosoitus muuttuu väkivaltaiseksi.

Kuningas Bhumibol Adulyadej ei ole ottanut suoraan kantaa viime viikkoina kiristyneeseen poliittiseen kiistaan. Myöhään eilen maan televisio esitti kuitenkin poikkeuksellisesti kuninkaan puheen vuodelta 1992, jolloin hän kehotti silloisten väkivaltaisuuksien osapuolia neuvotteluihin. Kuningasta kunnioitetaan Thaimaassa suuresti.

Thaksinin arvostelu yltyi sen jälkeen kun hänen perheensä teki taannoin verottomat miljardikaupat Thaksinin perustamasta Shin Corp -telejätistä singaporelaisen valtionyhtiön kanssa.

Poliittisen kriisin takia Thaksin on määrännyt maahan ennenaikaiset vaalit.

(MTV3-STT-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat