Mainos

Thaimaassa kiistaa hätäavun jakamisesta

Thaimaan rannikkoalueen asukkaiden mielestä pelastustoimet on keskitetty turistien suosimille alueille kuten Khao Lakiin, minkä seurauksena raivaus- ja avustustyöt paikallisissa kylissä ovat jääneet vähäisiksi.

Thaimaan tuhoalueen asukkaiden mielestä pelastustyöt ovat keskittyneet liikaa matkailijoiden suosimille alueille. Pelastustyöntekijöiden, armeijan ja vapaaehtoisten partiot haravoivat tarkkaan esimerkiksi suositun turistikohteen Khao Lakin raunioita. Khao Lakin tuhansista kuolonuhreista monet olivat länsimaisia matkailijoita.

Khao Lakista 30 kilometrin päässä sijaitsevassa Mai Lain kylässä pelastus- ja raivaustyöt taas ovat olleet vähäisiä, kyläläiset kertoivat uutistoimisto AFP:lle. Hyökyaallot tuhosivat lähes kaikki kylän talot, mutta kuolonuhrien määrä jäi pieneksi. Kyläläiset tarvitsevat apua pikaisesti, sillä useimpien koko omaisuus tuhoutui katastrofissa. Lähialueen asukkaat ovat auttaneet Mai Lain asukkaita, mutta 500 bahtin (noin yhdeksän euroa) suuruinen apu perhettä kohti ei ole riittävä.

Thaimaan sisäministeri Bhokin Bhalakula on kiistänyt väitteet siitä, että matkailijoiden hätä olisi asetettu paikallisten hädän edelle. Hän kuitenkin muistutti, että matkailijoiden luottamusta on pidettävä yllä, sillä turismi on tärkeää tuhoutuneiden alueiden jälleenrakentamiselle.

(MTV3-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.