Thaimaassa kehotus syödä kanaa

Thaimaan pääministeri Thaksin Shinawatra kehottaa maamiehiään syömään kanaa.

Samaan aikaan hallituslähteet kertoivat, että Phangngan maakunnasta maan eteläosasta on löydetty lintuinfluenssaa. Phangnga sijaitsee lähellä Phuketia, joka on maan tärkeimpiä lomakeskuksia.

- Kun kana on keitetty, se on miljoonan prosentin varmuudella turvallista. En halua, että ihmiset ovat peloissaan. Kaikki, jotka ovat sairastuneet tai kuolleet, ovat saaneet taudin oltuaan tekemisissä sairastuneiden kanojen kanssa, Thaksin sanoi viikottaisessa radiopuheessaan.

Thaksin ilmoitti myös järjestävänsä ensi viikolla grillijuhlat, joissa tarjotaan kanaa

- Jos joku tulee juhliin, syö kanaa ja munia ja sen jälkeen kuolee kotonaan, hänen perheensä voi tulla pyytämään korvausta minulta, Thaksin uhosi.

Hallituksen edustaja Jakrapob Penkair sanoo puolestaan, että Phangngasta löydetty lintuinfluenssa vaikuttaa yksittäiseltä tapaukselta. Thaimaan maatalousministeri Somsak Thepsuthin vakuutti jo eilen, että lintujen joukkoteurastukset maassa ovat loppusuoralla.

Thaimaassa on maailman neljänneksi suurin kananjalostusteollisuus. Runsaasta 180 miljoonasta kanasta on tähän mennessä jouduttu teurastamaan 14 miljoonaa.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat