Mainos

Thaimaassa harkitaan valuuttahallintojärjestelmää

Thaimaa ja Kansainvälinen valuuttarahasto IMF keskustelevat valuuttahallintojärjestelmän käyttöönotosta. Tarkoituksena on vakauttaa Thaimaan valuutta baht. Valuuttakattojärjestelmässä keskuspankki sitoutuu vaihtamaan bahteja dollareihin säädetyllä kurssilla.

-Jos järjestelmä otetaan käyttöön, se auttaisi yrityksiä vähentämään merkittävästi jättikokoisia ulkomaisia lainojaan, thaimaalainen keskuspankkilähde kertoi Nation daily -lehden mukaan. Thaimaalaiset viranomaiset eivät ole vielä tehneet päätöksiä valuuttahallintojärjestelmästä. Järjestelmään suhtaudutaan varauksellisesti, sillä siihen siirtyminen merkitsisi, että Thaimaan keskuspankki menettäisi mahdollisuutensa muuttaa korkoja tai vaihtokursseja.

Nation daily -lehti totesikin, että mikäli nykyinen valuutan kellutusjärjestelmä riittää valuutan arvon pitämiseksi vakaana, uuden menetelmän käyttöönotto on turhaa. Indonesia on jo ilmoittanut ottavansa valuuttahallintojärjestelmän käyttöön rupian arvon vakauttamiseksi. Thaimaalaisen pankin varajohtajan mukaan Thaimaa on kuitenkin Indonesiaan verrattuna huomattavasti paremmassa asemassa.

(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.