Mainos

Thaimaan väkivaltaisuudet johtivat kriisineuvotteluihin

Muslimiseparatistien hyökkäykset alkoivat eilen illalla ja jatkuivat aamuun. Viranomaisten mukaan hyökkäysten tarkoitus oli puhdistaa Etelä-Thaimaa ei-muslimeista.

Thaimaan johto on kokoontunut kiireellisiin neuvotteluihin maan eteläosassa puhjenneiden väkivaltaisuuksien vuoksi. Eilen alkaneissa muslimiseparatistien hyökkäyksissä yhdeksän ihmistä on saanut surmansa ja yli 40 haavoittunut.

Viranomaisten mukaan hyökkäysten tarkoituksena oli puhdistaa alue ei-muslimeista. Thaimaan kolme eteläisintä maakuntaa ovat muslimienemmistöisiä.

Erilaisia räjähdyksiä ja murhapolttoja on ollut kymmenittäin. Thaimaan armeijan edustajan mukaan suuri osa niistä on kohdistunut alueella asuvien kiinalaisperäisten ihmisten koteihin tai liikeyrityksiin.

Yksi räjähdys vaurioitti sähkölaitosta Pattanin maakunnassa ja pimensi suurimman osan maakunnan pääkaupungista tunniksi. Myöhemmin sähköt saatiin kuitenkin takaisin.

Thaimaan pääministeri Surayud Chulanont otti perjantaina vastaan Malesian tarjouksen auttaa Thaimaan eteläosien rauhoittamisessa. Tarkoituksena olisi käynnistää rauhanneuvottelut muslimikapinallisten kanssa.

Väkivaltaisuudet alkoivat eilen illalla ja jatkuivat varhaiseen aamuun asti.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.