Mainos

Thaimaan turistikohteissa terroriuhka

Australian tiedusteluviranomaiset epäilevät, että Thaimaan turistialueille suunnitellaan pommi-iskuja. Suomen ulkoministeriö kehottaa myös suomalaismatkailijoita valppauteen.

Australia on varoittanut tänään kasvavasta terroriuhasta Thaimaassa. Australian tiedusteluviranomaiset epäilevät, että ääriryhmät suunnittelevat pommi-iskuja turistialueille.

- Väkivallan lisääntyminen Thaimaan eteläkärjessä voi johtaa hyökkäyksiin myös Bangkokissa ja muissa matkailijoiden suosimissa paikoissa kuten Phuketissa sekä Pattayalla, huomautti Australian ulkoministeriö matkustustiedotteessaan.

Iskujen valmistelusta epäillään kolmessa eteläisimmissä maakunnassa taistelevia ryhmiä. Alueella on tapettu yli 2000 ihmistä kolmena viime vuotena.

Bangkokissa kiristettiin turvatoimia vuodenvaihteessa, jolloin kaupungissa räjähti useita pommeja. Hyökkäyksessä kuoli kolme ihmistä.

Suomalaisia kehotetaan varovaisuuteen

Suomen ulkoministeriöstä muistutetaan, että maassa vallitsee yhä poikkeustila. Matkustusturvallisuuspalvelusta vastaava Kirsi Puronpää ulkoministeriön konsuliyksiköstä kehottaa suomalaismatkailijoita noudattamaan voimassa olevaa matkustustiedotetta. Puronpää mukaan varoitus Thaimaan terroriuhasta tuli jo viime viikolla.

- Tällä hetkellä tilanne on tämä, emmekä pysty vielä sanomaan, mikä tilanne on huomenna. Suurlähetystö seuraa tilannetta ja päivittää matkustustiedotteen välittömästi, mikäli jonkinlaisia muutoksia yleisessä turvallisuustilanteessa tapahtuu.

Puronpää kehottaa Thaimaassa olevia suomalaisia ja sinne matkaavia huomiomaan myös sen, että Thaimaan viranomaiset ovat kiristäneet turvatoimia.

- Kannattaa varautua siihen, että muun muassa lentokentillä, busseissa ja junissa voi mennä tavallista enmmän aikaa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.